Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sinterklaas in coronatijd: videobellen met piet en een speciale Sintstraat in de wijk

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sinterklaas en zijn pieten hebben in coronatijd nieuwe manieren gevonden om gezinnen te bezoeken. Zo doet de Sintstraat dit jaar zijn intrede in wijken en scholen en is de goedheiligman veel via video te boeken. Nagenoeg alle bedrijfsbezoeken zijn uit de agenda geschrapt, maar sinterklaas en piet bij je thuis uitnodigen blijkt populair als altijd, zo blijkt uit een rondgang van ANP langs bedrijven die sinterklazen en pieten verhuren.

"Het aantal boekingen is vergelijkbaar met andere jaren, maar we hebben wel een andere inzet: wij gaan niet naar mensen thuis, we doen digitale live-bezoeken", vertelt Maikel-Owen van Deest, eigenaar van ZoSint in Veendam en actief in Noord-Nederland. Van Deest maakt met zijn bedrijf gepersonaliseerde films, gericht op het gezin op basis van een vooraf ingevulde vragenlijst. Standaard videoberichten van de goedheiligman maakt hij niet, "want dat haalt de magie er af".

De schoolbezoeken gaan veelal door, hoewel soms in aangepaste vorm. "Bij een aantal is er een Sinterklaas drive-through. Sint zit bijvoorbeeld in een cabrio en de pieten hebben een lange stok zodat kinderen tekeningen en dergelijke kunnen geven. Dat doen we ook in wijken waar we langskomen, zodat mensen niet dicht op elkaar staan", vertelt Van Deest. In de Sintstraat van Sinterklaascentrale Soest is het omgekeerd: "Sint in een tent waar je met je auto voorlangs rijdt. Hij spreekt de kinderen toe en vertelt dat de cadeautjes vannacht achter in de auto zijn gelegd", vertelt eigenaar Piet van Rouwendaal.

Regels

De ondernemer uit Soest heeft daarnaast ook de thuisbezoekregels veranderd. "Sint geeft geen handjes en neemt geen kinderen op schoot, pieten geven geen strooigoed. Als de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden tussen volwassenen zijn mondkapjes verplicht en we komen alleen in huiselijke sfeer, dus geen buren, opa's en oma's uitnodigen", vertelt Van Rouwendaal.

Beide ondernemers krijgen normaal ook veel bedrijfsaanvragen, maar nu niets, "behalve wat digitale alternatieven", zegt Van Deest. "Een enkele huurt ons in om bij het hek van medewerkers thuis een pakketje af te geven", vertelt Van Rouwendaal. Yvonne Bos, eigenaar van sinterklaascentrum Rotterdam, heeft "de hoop opgegeven voor dit jaar". Het bedrijft verzorgt de intochten en evenementen voor winkelcentra en bedrijven. "We verhuren af en toe nog een kostuum of nemen een filmpje op, maar het is minimaal. We zitten dit jaar uit", zegt Bos.

Door: ANP

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.