Illegale feesten in Amsterdam en Limburg: tientallen boetes uitgedeeld

De politie Amsterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie illegale feesten beëindigd. Tientallen boetes zijn uitgedeeld aan aanwezige feestvierders. Ook zijn er aanhoudingen verricht en is geluidsapparatuur in beslag genomen. Diezelfde nacht werd er in in een bosgebied in het Limburgse Geulle, gemeente Meerssen, ook een illegaal feest beëindigd. Hier werden ruim honderd boetes uitgedeeld.

Amsterdam

In een woning aan de Gustav Mahlerlaan op de Zuidas in Amsterdam beëindigde de politie om 02.00 uur een feest waar ongeveer zestig personen aanwezig waren. De twee eigenaren van de woning en de persoon die als portier fungeerde, kregen een boete.

Kaakslag

In een bedrijfspand aan de Anthony Fokkerweg op bedrijventerrein Schinkel deelde de politie 46 boetes uit aan bezoekers van een illegaal feest. Bij aankomst van de politie om 02.30 uur maakten veertig personen zich direct uit de voeten. Een van de bezoekers gaf een agent een kaakslag. De organisator van het feest kreeg een proces verbaal. Die kan ook op bestuurlijke maatregelen van de gemeente rekenen, zoals een dwangsom of een bestuurlijke boete.

Tot slot beëindigde de politie een feest aan de Leidsekruisstraat in het centrum van Amsterdam. Daar waren meer dan twintig personen aanwezig.

Meldingen van illegale feesten worden met voorrang behandeld, waarschuwt de politie. "De tijd van waarschuwen is daarbij echt voorbij." In de nacht van vrijdag op zaterdag beëindigde de politie ook al een feest in een bedrijfspand aan de Van Eeghenstraat.

Limburg

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een illegaal feest in een bosgebied in het Limburgse Geulle, gemeente Meerssen, beëindigd. Volgens een politiewoordvoerster waren er rond 03.00 uur tussen de 100 en 150 feestvierders bijeen. Ongeveer honderd aanwezigen hebben een bekeuring gekregen, elf mensen zijn aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. De aanwezige apparatuur is in beslag genomen.

Rond 03.30 uur arriveerde de politie in het bosgebied rond de Slingerberg in Geulle bij het feest. Via de verschillende bospaden bleven mensen toestromen. De mobiele eenheid zorgde ervoor dat het feest werd beëindigd en van alle aanwezigen werden de gegevens genoteerd. De organisatoren riskeren een boete van 4000 euro.
 

Geluidsoverlast

 
De politie besloot in te grijpen nadat er informatie was binnengekomen over voorbereidingen voor het feest en meldingen over geluidsoverlast.
 
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, vindt het "onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niets van de maatregelen aantrekken. Met z’n allen moeten we dit virus terugdringen. Samen met de politie treden we daarom op tegen mensen die de regels overtreden. Dit mag niet, dit kan niet."

Door: ANP