'Magic 100' gaat nadenken over creatieve invulling Songfestival

Een groep van honderd bekende en onbekende Nederlanders is opnieuw gevraagd mee te denken aan de creatieve invulling van het Eurovisiesongfestival. Deze week is er een onlinesessie gehouden met de 'Magic 100', waar onder anderen Frits Huffnagel en Jan-Willem Roodbeen bij horen. Dat maakte de organisatie van het liedjesspektakel donderdag bekend.

De creatievelingen is onder meer gevraagd hoe Nederland en Europa maximaal betrokken kunnen worden als er volgend jaar mei nog steeds restricties zijn vanwege het coronavirus. Zo is gesproken over welke fysieke activiteiten door virtuele kunnen worden vervangen, welke alternatieve mogelijkheden gaststad Rotterdam kan oppakken en hoe de energie van de shows bij kijkers thuis kan worden overgebracht als er minder publiek bij aanwezig kan zijn.

Open Up

Ook vorig jaar werd een groep van honderd Nederlanders gevraagd naar ideeën over de later uitgestelde editie van het songfestival. Dat overleg leidde tot het thema Open Up, dat is doorgeschoven naar volgend jaar. Organisatie Fronteer - die de sessies heeft begeleid - zegt dat er ook nu weer "een rijke opbrengst aan ideeën" gaat worden uitgewerkt.

Waardevol

Dat beaamt uitvoerend producent Sietse Bakker. "De input van de Magic 100 was waardevol en heeft ons opnieuw geïnspireerd hoe we van de deze komende editie hoe dan ook een historisch evenement van én voor Nederland, en van én voor Europa kunnen maken," aldus Bakker. "We zitten nu in een fase waarin we alle plannen tegen het licht houden en kijken ernaar uit om die plannen in de eerste maanden van het nieuwe jaar met Nederland te delen."

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar mei plaats in Rotterdam Ahoy. Hoe het evenement er gaat uitzien is vanwege de coronacrisis nog niet duidelijk. De organisatie zei eerder aan vier verschillende scenario's te werken, waarvan een zonder publiek. In de eerste maanden van volgend jaar wordt een knoop doorgehakt over de vorm van de 65e editie.

Door: ANP