Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

'Magic 100' gaat nadenken over creatieve invulling Songfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Een groep van honderd bekende en onbekende Nederlanders is opnieuw gevraagd mee te denken aan de creatieve invulling van het Eurovisiesongfestival. Deze week is er een onlinesessie gehouden met de 'Magic 100', waar onder anderen Frits Huffnagel en Jan-Willem Roodbeen bij horen. Dat maakte de organisatie van het liedjesspektakel donderdag bekend.

De creatievelingen is onder meer gevraagd hoe Nederland en Europa maximaal betrokken kunnen worden als er volgend jaar mei nog steeds restricties zijn vanwege het coronavirus. Zo is gesproken over welke fysieke activiteiten door virtuele kunnen worden vervangen, welke alternatieve mogelijkheden gaststad Rotterdam kan oppakken en hoe de energie van de shows bij kijkers thuis kan worden overgebracht als er minder publiek bij aanwezig kan zijn.

Open Up

Ook vorig jaar werd een groep van honderd Nederlanders gevraagd naar ideeën over de later uitgestelde editie van het songfestival. Dat overleg leidde tot het thema Open Up, dat is doorgeschoven naar volgend jaar. Organisatie Fronteer - die de sessies heeft begeleid - zegt dat er ook nu weer "een rijke opbrengst aan ideeën" gaat worden uitgewerkt.

Waardevol

Dat beaamt uitvoerend producent Sietse Bakker. "De input van de Magic 100 was waardevol en heeft ons opnieuw geïnspireerd hoe we van de deze komende editie hoe dan ook een historisch evenement van én voor Nederland, en van én voor Europa kunnen maken," aldus Bakker. "We zitten nu in een fase waarin we alle plannen tegen het licht houden en kijken ernaar uit om die plannen in de eerste maanden van het nieuwe jaar met Nederland te delen."

Het Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar mei plaats in Rotterdam Ahoy. Hoe het evenement er gaat uitzien is vanwege de coronacrisis nog niet duidelijk. De organisatie zei eerder aan vier verschillende scenario's te werken, waarvan een zonder publiek. In de eerste maanden van volgend jaar wordt een knoop doorgehakt over de vorm van de 65e editie.

Door: ANP

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.

10 juni '24 (15:57)

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

10 juni '24 (11:28)

Utrecht maakt nieuw beleid voor evenementen: vanaf 2027 geen winterfestivals in aantal parken

Een aantal parken in de gemeente Utrecht zullen vanaf 2027 geen winterfestivals meer huizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Die stemde in met een zogeheten locatieprofiel voor evenementlocaties. Hierdoor zullen de winterfestivals die nu nog in het Griftpark, op het Domplein en in park Transwijk worden georganiseerd een andere locatie moeten vinden, meldt DUIC.