Jubileumeditie comicfestival Heroes Dutch Comic Con verplaatst naar 2021

De jubileumeditie van het Heroes Dutch Comic Con, een jaarlijks festival voor fans van striphelden, is vanwege het coronavirus verplaatst naar volgend jaar juni. De tiende editie van het grootste comicevenement van Nederland zou eigenlijk op 21 en 22 november plaatsvinden.

"Wij hadden goede hoop dat wij onze bezoekers konden ontvangen voor deze feestelijke jubileumeditie, maar in de afgelopen periode is het sentiment onder onze deelnemers en bezoekers sterk veranderd", aldus de organisatie.

Jubileumfeest

Omdat het jubileumfeest dit jaar al meerdere keren verzet moest worden, is nu besloten het evenement een lange tijd vooruit te schuiven. "Iedere verplaatsing gaat gepaard met teleurstelling", aldus de organisatie. "Om een nieuwe teleurstelling te voorkomen, hebben we gekozen voor een datum die wat verder in de toekomst ligt."

Er komen volgens de organisatie gewoonlijk zo'n 40.000 liefhebbers van comics, series, films, games en cosplay op het evenement af. De tickets voor de jubileumeditie zijn automatisch omgezet naar de nieuwe datum in juni 2021.

Door: ANP