Fieldlab Evenementen

De evenementensector wil voor 1 januari duidelijkheid over het organiseren van evenementen in coronatijd. Dat heeft Fieldlab Evenementen, waarbij verschillende brancheorganisaties zijn aangesloten, woensdagavond duidelijk gemaakt tijdens een overleg met het kabinet.

In dat overleg kwam Fieldlab met plannen om toch evenementen te organiseren in tijden van corona. Onder anderen Ahoy-directeur Jolanda Jansen en Centrum voor Live Communication-directeur Riemer Rijpkema waren namens de evenementensector bij het gesprek. Ministers Van Ark (Medische Zorg), Grapperhaus (Justitie en Veiligheid), Van Engelshoven (Cultuur) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) schoven namens het kabinet aan.

Domino-effect

"Als er 1 januari geen zicht is op evenementen met volledige capaciteit dan redden organisatoren het niet en nemen zij de gehele keten mee in de val", luidt de inleiding van het plan. In het plan staan meerdere scenario's beschreven voor verschillende evenementen. Die 'pilots' gaan over theater- en bioscoopvoorstellingen met 500 bezoekers, concerten met 1300 bezoekers, sportwedstrijden voor 1500 bezoekers en grote buitenevenementen voor 2500 tot 5000 bezoekers.

Het kabinet gaat zich nu over de plannen buigen en legt ze voor aan het RIVM. Het plan dat de sector op tafel heeft gelegd wordt wel "gedegen" genoemd. Na het advies van het RIVM wordt volgens het kabinet gekeken naar eventuele vervolgstappen, "waarbij we afhankelijk zijn van de ontwikkeling van de besmettingscijfers".

Door: ANP