Avond van de Filmmuziek

De Ziggo Dome is genoodzaakt volgende week de vier uitverkochte shows van De Avond van de Filmmuziek af te blazen. De Amsterdamse concerthal heeft vooralsnog geen ontheffing ontvangen voor het maximale bezoekersaantal van dertig man en heeft daarom besloten de shows uit te stellen.

De voorbereidingen en de opbouw voor de shows waren al begonnen. "Het is ontzettend jammer. Tot onze grote spijt gaat ook de afgeslankte coronaproof versie van De Avond van de Filmmuziek niet door," laat Ewart van der Horst weten, producent bij organisator PilotStudio. De organisatie had de 11.000 reeds verkochte kaarten al opgesplitst in vier shows om aan de eerdere coronaregels te voldoen.

De Avond van de Filmmuziek mogelijk verplaatst

De organisatie wil de shows, die gepland stonden voor 9, 10 en 11 oktober, het liefst verplaatsen. "We doen ons uiterste best iets moois met de kerstdagen op te tuigen samen met het Metropole Orkest en Dominic Seldis," laat de organisatie weten. Maar er is nog geen datum geprikt en het is onzeker of het dit jaar nog gaat lukken vanwege de coronamaatregelen.

Danny Damman, directeur van Ziggo Dome, is teleurgesteld in de gemeente Amsterdam: "Dit is een onvoorstelbare deceptie voor iedereen. Natuurlijk staat de volksgezondheid boven alles maar de volstrekte willekeur waarmee de ene locatie wel ontheffing krijgt en de andere niet roept vraagtekens op." Ook AFAS Live is "verbijsterd" dat het niet bij de tien culturele instellingen in Amsterdam hoort die meer dan dertig bezoekers mogen ontvangen.

Door: ANP