InHouse

Nicky Romero en Laidback Luke treden zaterdag op tijdens het digitale festival InHouse. Ook dj's als Miss Nine, Lupe Fuentes en Juicy M doen een set tijdens het online evenement.

De dj's treden op vanuit verschillende bijzondere locaties als de grachten van Amsterdam, het hoogste gebouw van Londen, in een vliegtuig en in een autosloperij. In totaal is er plaats voor maximaal 200.000 bezoekers die al online een kaartje kunnen kopen en na het festival nog twee weken lang optredens kunnen terugkijken.

Nieuwe mensen ontmoeten via InHouse

Festivalgangers kunnen naast genieten van de optredens ondertussen ook live met elkaar in contact komen via video en geluid. Die sociale interactie onderling werd voor zover bekend nog niet eerder gerealiseerd tijdens digitale festivals, aldus de organisatie. "Door de sociale interactie is InHouse ook een uitermate leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is tijdens corona een grotere uitdaging. Geen moeilijke ijsbrekers, want als je naar hetzelfde optreden aan het luisteren bent weet je één ding zeker: de muzieksmaak is in ieder geval hetzelfde", zegt ondernemer Gennie Freen, die het evenement samen met Miss Nine bedacht.

InHouse vaker organiseren

Voor het festival werd speciaal een website en app gebouwd om ervoor te zorgen dat bezoekers inderdaad op afstand online met elkaar kunnen dansen. Het idee is om InHouse vaker te organiseren. Ook kijkt de organisatie naar de mogelijkheden om samen met andere festival- en concertorganisatoren de handen ineen te slaan voor toekomstige evenementen.

Voor meer informatie, zie de website van InHouse.

Door: ANP