Eurosonic Noorderslag 2021 gaat door en maakt balans op

Het conferentie en showcasefestival Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen gaat ook in 2021 door. De gevolgen van de Covid-19-pandemie zijn volgens de organisatoren voor de muzieksector niet te overzien. Het wereldwijd stilleggen van het live-programma betekent een ongekend grote klap voor alle werkenden in de sector.

"Reden te meer om in januari, sinds lange tijd, weer samen te komen in Groningen en de balans op te maken met een hoopvolle blik op de toekomst. Juist deze onzekere tijden vragen om een gelegenheid om de dialoog met elkaar aan te gaan en elkaar te steunen en te inspireren, om van elkaar te leren en uiteindelijk het vertrouwen terug te winnen. Niet in de laatste plaats wil ESNS een evenement organiseren dat recht doet aan haar missie; het stimuleren en bevorderen van de circulatie van nieuwe Europese muziek en het promoten van Nederlandse acts en hun repertoire. De behoefte en noodzaak is niet eerder zo groot geweest", aldus creatief directeur Robert Meijerink.

Eurosonic Noorderslag 2021

ESNS 2021 vindt plaats van 13 tot en met 16 januari. Door de coronamaatregelen moet de fysieke editie aangepast worden, maar het wordt breed ondersteund in een digitale vorm, zowel voor de conferentie als het showcasefestival, belooft de organisatie

Op de conferentie is de mogelijkheid tot netwerken en zakendoen ruim opgezet en kunnen deelnemers de dialoog aangaan om de stand van zaken in de industrie te bespreken en de huidige crisis het hoofd te bieden. Zowel het festival als de conferentie wordt zo ingericht dat de veiligheid van bezoekers, delegaties en artiesten gegarandeerd is.

Door: ANP