Kraantje Pappie speelt vijf keer een thuiswedstrijd

Kraantje Pappie geeft volgende maand vijf optredens in zijn thuisstad Groningen. Van 13 tot en met 17 oktober is hij te bewonderen in de grote zaal van de Oosterpoort met de voorstelling: een Kraantje Pappie show met Alex van der Zouwen. Dat is de echte naam van Kraantje.

Vanwege de coronacrisis is "al die extra ruimte in de zaal wel lekker, ken ik m’n ego tenminste een keer kwijt", grapt Kraantje in het persbericht. "Dat de hele wereld -ook de live industrie- op zijn kop staat hoef ik niemand te vertellen, ik ga ervan uit dat je dat wel hebt meegekregen," zegt hij verder.

Maar minder publiek ziet Alex toch niet als nadeel. "Je wordt uitgedaagd om extra creatief te zijn. Met minder mensen in een zaal is het contact veel meer recht toe recht aan en is er ineens ruimte om af en toe gewoon in gesprek te gaan met iemand en vragen te beantwoorden; leer ik mijn fans nog beter kennen, en zij mij."

Verder belooft Kraantje ook "hits knallen, feest maken, lachen, janken, verhalen en improvisatie. Een Kraantje Pappie-show zoals je ‘m kent. Maar ook weer niet. Kom me checken." De kaartverkoop start komende donderdag om 19:00 uur.

Door: ANP