Uitmarkt 2020

De 43e editie van de Uitmarkt begint vandaag in aangepaste vorm. Vanwege het coronavirus is de traditionele opening van het culturele seizoen niet zo groots als andere jaren. Wel is er een aantal optredens in verschillende zalen in Amsterdam voor een beperkt publiek en is een deel van het programma online te volgen.

Ook hebben diverse musea in het land een Uitmarkt-special. Daarnaast zijn op NPO 2 zaterdagavond twee speciale uitzendingen te zien, onder meer Wende's Kaleidoscoop bij de NTR. Dit is een alternatief voor de jaarlijkse opening van het culturele seizoen op televisie. Zangeres Wende maakt een show waarin koorzang, moderne dans, hiphop, soul en elektronica voorbijkomen met onder anderen Typhoon, Douwe Bob, Eefje de Visser en het Nederlands Dans Theater.

Thuismarkt

Begin juli kwam de Uitmarkt al met de Thuismarkt, waarbij cultuurliefhebbers tegen een kleine vergoeding online kunnen genieten van muziek, theater, cabaret en literatuur. Hier zijn speciaal hiervoor geregistreerde optredens te vinden van onder anderen Huub van der Lubbe, Berget Lewis, Wouter Hamel, Karsu, Gershwin Bonevacia, Jan Jaap van der Wal en Abdelkader Benali.

Voor alle informatie, zie de website van Uitmarkt. Een livestream van het evenement gaat vanmiddag om 16.00 uur online.

Door: ANP