Frank Boeijen gaat intieme clubtour doen, en is blij met meezingverbod

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Frank Boeijen gaat het komende halfjaar weer optreden. De 62-jarige zanger gaat een intieme clubtour doen in muziekcentra en kleinere concertzalen. In het voorjaar hoopt de Nijmeegse artiest weer een grote tour met zijn volledige band te gaan doen.

Dat heeft hij bekendgemaakt op NPO Radio 5. Boeijen is al vier decennia lang een belangrijke speler in de Nederpop. Nummers als Zwart Wit, De Verzoening en Kronenburg Park zijn inmiddels verankerd in het collectieve geheugen.

Intieme clubtour

"Het was een oud idee om een keer een intieme clubtour te gaan doen", vertelt hij. "Door de coronacrisis is er nu veel vraag naar zo'n kleine setting. Het is best sfeervol: mensen aan een tafeltje met een wijntje, een kaarsje en een kaasje." Boeijen gaat de meeste avonden twee optredens doen. "Dat is pittig, maar we zien het als twee lange sets met een pauze ertussen."

Meezingverbod

De zanger haalt hard uit naar het kabinet die de cultuursector in de kou laat staan. "We hebben een buitengewoon zwakke minister van cultuur die helemaal niets doet", vat hij samen. "Belachelijk, zeker als je bedenkt dat de cultuursector bijna 4 procent van het bruto nationaal product vormt." Alleen het meezingverbod in zalen vindt hij niet heel erg. "Bij sommige nummers kan het publiek beter in gedachten meezingen."

Door: ANP

De kaartverkoop van de intieme clubtour start vandaag om 10.00 uur. Voor meer informatie, zie de website van Frank Boeijen