Uitmarkt 2020

Onder anderen Wende en Wibi Soerjadi verzorgen dit jaar een optreden tijdens de Uitmarkt. Ook namen als The Kik, Kovacs en Pepijn Schoneveld staan op het programma van de 43e editie, zo kondigde de organisatie aan.

De traditionele opening van het culturele seizoen in het laatste weekend van augustus ziet er dit jaar vanwege de coronacrisis anders uit dan normaal. Zo zijn er een aantal optredens in verschillende zalen in Amsterdam waar een beperkt publiek welkom is, zijn er meerdere via livestream te volgen en zijn er twee uitzendingen op televisie. Ook zijn er in diverse musea door het land Uitmarkt-specials.

'Belangrijk om Uitmarkt door te laten gaan'

De organisatie vindt het belangrijk om het evenement ondanks de coronacrisis door te laten gaan. "Juist nu, in deze uitzonderlijke tijd waarin we aan den lijve ondervinden hoe we kunst en cultuur nodig hebben en missen, is het belangrijk dat we als Stichting Uitmarkt een platform bieden waar alle culturele instellingen en makers cultuur kunnen presenteren aan een breed Nederlands publiek", aldus Geerte Udo, directeur amsterdam&partners (namens Stichting Uitmarkt).

Mensen kunnen sinds dinsdag reserveren om bij de optredens aanwezig te zijn. Op de website van Uitmarkt worden van 28 tot en met 30 augustus live gestreamd. Op NPO 2 wordt op zaterdagavond 29 augustus aandacht besteed aan de Uitmarkt.

Door: ANP