3FM-dj Luc Sarneel, credits; NPO 3FM

Geen Lowlands om te bezoeken dit jaar maar het festival gaat voor een thuiseditie zorgen die volgens de organisatie het allergrootste online festival ooit wordt. Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus lanceert Lowlands in samenwerking met NPO 3FM en VPRO 3voor12 het online platform Lowlands free:united. Het biedt een weekend lang álle Lowlands-entertainment, met optredens, interviews en highlights van de afgelopen jaren. Dit meldt NPO 3FM.

3FM, VPRO 3voor12 en Lowlands trekken de wijde wereld in met het allergrootste online festival van deze zomer. Op vrijdagavond 21 augustus start Lowlands free:united met de ArmadiLLow via lowlands.npo3fm.nl. Zaterdag en zondag is de live-uitzending, met entertainment, interviews en karakteristieke Lowlands-onderdelen, vanuit poppodium Melkweg. De presentatie is in handen van Tim den Besten, Eva Koreman, Sagid Carter, Eva Cleven en Justin Verkijk.
 

Lowlands 2020

 
Daarnaast krijgen legendarische Lowlands-shows een eigen stream, net als eerder opgenomen optredens van acts die eigenlijk zouden optreden op Lowlands 2020. Daarnaast aandacht voor yoga, literatuur, comedy en wetenschap, en er kan zelfs virtueel gedanst worden in de ArmadiLLow tot in de vroege uurtjes. Alleen de pannenkoeken moeten zelf gebakken worden.
 

Lowlands free:united

 
3FM en VPRO 3voor12 doen uitgebreid verslag van Lowlands free:united via 3fm.nl, NPO 3FM en 3voor12.vpro.nl. Bovendien gaan de 3FM-dj’s op zaterdag en zondag het land in om de feestjes die Lowlanders thuis vieren nog nét even leuker te maken, volledig coronaproof uiteraard. Ben jij ook van plan om het Lowlands-weekend niet ongemerkt voorbij te laten gaan met je vrienden? Dan kun je je aanmelden op lowlands.npo3fm.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids