Terrastival Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn heeft afgelopen zaterdagavond het Apeldoornse Terrastival stilgelegd dat op dat moment al volop gaande was. Het festival op het Zwitsalterrein produceerde volgens de gemeente meer geluid dat vooraf met de organisatie was afgesproken. Dit meldt de gemeente Apeldoorn. 

Het tweedaagse festival zag de vergunning ook voor de zondag ingetrokken worden. Volgens de gemeente waren er onder andere duidelijke afspraken over de hoeveelheid geluid die het festival mocht maken, maar werden deze niet nageleefd. De muziek zou namelijk als achtergrond dienen en de nadruk zou liggen op food. De geluidsmetingen lieten echter zien dat het maximum ver overschreden werd, waardoor er geen sprake meer was van achtergrondmuziek.
 

Gedrag bezoekers niet de oorzaak

 
Locoburgemeester Wim Willems: “We hebben de organisatie zo goed als mogelijk de ruimte geboden binnen de bestaande regels. Daarbij hebben we ook meerdere keren aangegeven dat we direct het festival zouden stilleggen als blijkt dat de organisatie de regels niet volgt. Dit weekend bleek dat de organisatie de regels onvoldoende heeft nagevolgd. Ik wil hierbij benadrukken dat we het festival niet sluiten als gevolg van het gedrag van bezoekers."
 
Lees hier de brief aan de organisatie, waarin het intrekken van de vergunning door de gemeente Apeldoorn wordt toegelicht.
 
Door: Nationale Recreatiegids