Été '85 Pride

Été '85, de nieuwe film van de succesvolle regisseur François Ozon, beleeft in de Pride-week speciale voorpremières in bioscopen door het hele land. De coming of age-film is onder meer te zien in Cinecenter in Amsterdam en in diverse theaters van Pathé, die vanwege de Pride-week een speciaal programma van lhbti-films heeft samengesteld.

Het drama volgt Alexis, een zestienjarige jongen die in 1985 zijn zomer doorbrengt aan de kust van Normandië. Hij wordt hopeloos verliefd op de achttienjarige David, die hem op heldhaftige wijze van de verdrinkingsdood heeft gered.

Été '85: 'de Franse Call me by your name

De film van François Ozon was geselecteerd voor het festival van Cannes, maar dit werd afgelast vanwege de coronapandemie. Été '85 wordt door veel critici al 'de Franse Call me by your name' genoemd, een van de meest succesvolle lhbti-bioscooptitels van de afgelopen jaren.

De voorverkoop voor de speciale vertoningen tijdens de Pride-week is van start gegaan. Été '85 draait vanaf begin september door heel Nederland in de bioscopen, laat distributeur September Film weten.

Door: ANP
 

Lees ook: Pride Amsterdam 2020 komt met alternatief programma inclusief grote demonstratie