#geefgladiolen

Tientallen zorginstellingen in de regio Nijmegen krijgen vandaag een bos gladiolen. Vandaag zou de dag zijn van de feestelijke intocht van de Vierdaagse in Nijmegen, maar het evenement gaat dit jaar niet door wegens de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Tijdens de intocht worden traditioneel duizenden bossen gladiolen uitgedeeld aan lopers.

"De gladiool, het symbool van de Vierdaagse, staat voor overwinning, kracht en trots", aldus de gemeente Nijmegen en de stichting De 4Daagse. "De helden van de zorg verdienen dit jaar deze gladiolenhulde, die wordt uitgereikt na een bijzondere prestatie. We willen ze bedanken voor de enorme inspanningen tijdens de coronacrisis."

Bos gladiolen voor zorghelden

Burgemeester Hubert Bruls, marsleider Henny Sackers, wethouders en bestuursleden van de Vierdaagse-organisatie bezoeken allemaal een aantal instellingen. Stichting De 4Daagse roept alle Nederlanders op om vrijdag een bos gladiolen te geven aan een zorgheld. De organisatie hoopt veel foto's daarvan te zien op #geefgladiolen en #4d20.

Door: ANP