Summer of Esports

Rotterdammers die van sporten én gamen houden kunnen deze zomer in hun handen wrijven. In Rotterdam worden onder de noemer Summer of Esports de hele zomer initiatieven en activiteiten gestart op het gebied van esports. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Esports en gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Om hierop aan te sluiten komt er in Rotterdam een zomerprogramma voor zowel fanatieke gamers als Rotterdammers en sportverenigingen die kennis willen maken met de mogelijkheden van esports.
 

Summer of Esports

 
Tijdens de Summer of Esports komt in Rotterdam Ahoy een arena waar deelnemers het tegen elkaar op kunnen nemen in een virtuele wereld. Met een Virtual Reality-bril op duiken, rollen en springen ze door de arena om de titel binnen te halen. Op het veld van Sparta worden 22 Playstations geplaatst. Esporters wijkbewoners en kinderen uit de wijk spelen hier een FIFA toernooi tegen elkaar. De winnaars worden gekroond tot 'Kampioen van Rotterdam'.
 
Daarnaast komt er een dansbattle met het spel Just Dance. Dansers en danseressen worden gevraagd om een dansvideo in te sturen. De winnaars krijgen een uitnodiging om in de Euromast de finale te spelen onder begeleiding van de zangkunsten van Emma Heesters.
 
Ook is er een fietswedstrijd op het SS Rotterdam, hierbij fietsen tien teams de eerste etappe van de Tour de France, maar dan digitaal. In het Zwembad Rotterdam wordt ook digitaal gefietst. Dit is onderdeel van een triatlon waarbij in het zwembad wordt gezwommen en via loopbanden ook virtueel wordt hardgelopen.
 

Esports-hoofdstad van Nederland

 
Rotterdam heeft de ambitie om esports hoofdstad van Nederland te worden. Samen met diverse sectoren wil de gemeente via esports en games jongeren meer verbinden aan een vereniging. Verenigingen moeten over 20 à 30 jaar nog steeds een prominente positie in de Rotterdamse samenleving innemen, maar daarvoor moeten ze innoveren, aantrekkelijker en toekomstbestendig worden.
 
Dit gebeurt bijvoorbeeld via een 'living lab'. Een methode waarbij wetenschap en innovatie worden gekoppeld aan de directe praktijk. Dit kan bijvoorbeeld met een gamegymwall: een interactieve muur waar fysiek mee kan worden getraind of door het maken van een game area, een plek waar kan worden gesport met bijvoorbeeld een VR-bril op.
 

Meer informatie over Summer of Esports

 
De Summer of Esports wordt georganiseerd door House of Esports en Sportscloud in samenwerking met de betrokken partners uit het living lab (Rotterdam Ahoy, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Erasmus Esports, Hogeschool Rotterdam, Albeda, Usportfor, Trust en Gemeente Rotterdam) en Thinc Ahead, de Euromast, SS Rotterdam, het Kasteel, Feyenoord, Excelsior en Sparta.
 
Kijk voor de volledige zomerprogrammering op summerofesports.nl.
 
Door: Natioanale Recreatiegids