Proefdruk Culinair Nijmegen

In Nijmegen wordt van 21 juli tot en met 27 september Proefdruk Culinair Nijmegen  georganiseerd. Hierbij krijgt iedere twee weken een ander toprestaurant de mogelijkheid zijn kunsten te vertonen in de nieuwste hotspot van de Waalstad, Papierfabriek Nijmegen. Dit meldt Proefdruk Culinair Nijmegen.

 

Proefdruk Culinair Nijmegen opent haar deuren voor het publiek op de dag dat de Vierdaagse eigenlijk van start zou gaan. Het concept is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 024events, Papierfabriek Nijmegen en de zeven restaurateurs: zes uit Nijmegen, en één uit Amsterdam (Renato's Pizzeria). Chantal Peters, eigenaar Papierfabriek Nijmegen: “Wij hebben de perfecte ruimte en de parkeergelegenheid om de restaurants de vrijheid te geven om zich allemaal op hun eigen manier te presenteren. Door ons samen sterk te maken willen we ervoor zorgen dat mensen, ondanks de omstandigheden, toch mooie herinneringen kunnen maken deze zomer.”
 

Grootste culinaire pop-upconcept van Nederland

 
Om de twee weken heeft een ander restaurant 2.500 vierkante meter tot zijn beschikking om gasten te ontvangen op een locatie waar industrieel erfgoed, creativiteit en culinaire topkwaliteit samenkomen. Daarmee is dit het grootste culinaire pop-upconcept van Nederland. Met dit concept willen de ondernemers en restaurateurs gasten deze zomer op een veilige manier laten proeven van wat Nijmegen op culinair vlak te bieden heeft. 
 

De twee beroemdste bistrobars trappen af

 
Aan twee van de meest bekende restaurants van Nijmegen, Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh, de eer om het pop-upconcept te openen. Van 21 juli tot en met 2 augustus zullen zij iedere avond minimaal honderd gasten bedienen. En zo ziet de kalender van Proefdruk Culinair Nijmegen er (tot nu toe) uit: 
 
1. Bistrobar Berlin en Bistrobar Bankoh – dinsdag 21 juli – zondag 2 augustus
2. De Honneurs – dinsdag 4 augustus – zondag 16 augustus
3. Restaurant Groenewoud – dinsdag 18 augustus – zondag 30 augustus
4. Hotel Credible – dinsdag 1 september – zondag 6 september
5. Foodbar De Pelgrim – dinsdag 8 september – zondag 13 september
6. Renato’s Pizzeria – dinsdag 15 september – zondag 20 september
 
De pop-up zal op een verrassende manier worden afgesloten. Voor alle informatie en reserveren, zie de website van Proefdruk Culinair Nijmegen.
 
Door: Nationale Recreatiegids