HISWA RAI stopt

RAI Amsterdam stopt met HISWA Amsterdam Boat Show. Aanleiding voor dit besluit zijn de veranderingen in de markt en de vraag van deelnemende exposanten naar één sterk watersportevenement in Nederland. In maart dit jaar vond de 65e editie en daarmee de laatste HISWA Amsterdam Boat Show plaats. Dit meldt RAI Amsterdam. 

Het is met pijn in het hart dat RAI Amsterdam afscheid neemt van het iconische evenement voor de watersport, zo laat de organisatie weten in een persbericht. 
 

Van twee HISWA’s naar één

 
Het besluit om met de HISWA te stoppen komt voort uit de sterk veranderde watersportwereld. Het bootbezit is afgenomen, een trend waarvan verwacht wordt dat deze de komende jaren doorzet. Dit leidde de afgelopen jaren tot veranderingen in het aanbod op de beurs en dalende bezoekersaantallen. Een andere reden is de vraag van deelnemende exposanten. Bijna 50 procent van de exposanten neemt deel aan zowel HISWA Amsterdam Boat Show als HISWA te Water. Velen hebben aangegeven dat dit een te grote marketinginvestering is.
 

HISWA te water

 
Met het beëindigen van HISWA Amsterdam Boat Show wordt ruimte geboden aan HISWA te WATER in Lelystad, georganiseerd door HMM Exhibitions. Merkeigenaar van de beurzen Vereniging HISWA-RECRON steunt deze beslissing in het belang van de watersportbranche.
 
Voor meer informatie, zie hiswarai.nl.
 
Door: Nationale Recreatiegids