Normal_scheveningen

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, waarschuwt voor een zomer vol beperkingen als mensen zich niet aan de RIVM-maatregelen houden. Blijven mensen recreëren zoals vanouds, dan wordt de zomer niet zoals andere zomers. Dit meldt de Telegraaf. 

Snapt de Nederlander niet dat we niet massaal naar het strand, park, of winkelcentrum kunnen, dan gaat het land op slot. Bruls waarschuwt dat parken, stranden en andere plekken dan net als met Hemelvaart worden afgesloten.

Wijzen op ontspanningsmogelijkheden zonder grote menigten 

“We hebben wel te maken met beperkingen zoals afstand houden”, aldus Bruls. “Het lijkt me niet iets om je op te verheugen dat je tijden in een file naar het strand staat en dan daar tot de ontdekking komt dat het ondertussen is afgesloten, omdat het te druk is.” De voorzitter van het Veiligheidsberaad vindt dat toeristische organisaties en VVV-kantoren deels verantwoordelijkheid moeten nemen door vakantiegangers te wijzen op plekken om te ontspannen zónder grote menigten.

Pinksteren

Vooralsnog worden er voor Pinksteren geen preventieve maatregelen genomen. Uiteraard grijpen autoriteiten in als een situatie uit de hand dreigt te lopen. 

Door: Nationale Recreatiegids