EVSF Rotterdam 2021

Het Eurovisiesongfestival van 2021 vindt definitief plaats in mei in Rotterdam. Dat werd bekendgemaakt tijdens de speciale tv-uitzending Eurovision: Europe Shine A Light, die zaterdag als alternatief voor het geannuleerde songfestival in 45 landen live werd uitgezonden. Rotterdam zegde vorige maand al toe weer gaststad te willen zijn. NPO, AVROTROS en NOS gaven toen aan in principe door te willen, maar eerst moesten wel alle financiën op een rijtje worden gezet.

De organiserende omroepen zijn zich er naar eigen zeggen van bewust dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het komende jaar van invloed gaan zijn op evenementen. Die ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen. Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s.

Wanneer het songfestival volgend jaar precies plaatsheeft is nog niet duidelijk. De komende weken en maanden worden meer details bekendgemaakt. Fans die nog kaartjes hebben voor het geannuleerde festival krijgen binnenkort een bericht over de mogelijkheid om kaarten te behouden dan wel geld terug te krijgen.

'We gaan een fantastisch songfestival organiseren'

"Ons team is gemotiveerd en enthousiast en heeft zin om met hernieuwde energie vooruit te kijken om in 2021 een fantastisch Eurovisiesongfestival te organiseren", laat uitvoerend producent Sietse Bakker weten. "Ja, met een gevoel van realisme dat past bij de tijd waarin we leven, maar ook met ambitie en creativiteit. We kijken ernaar uit om met de hele songfestivalfamilie samen te werken om dit volgend jaar mogelijk te maken."

'Terugkeer songfestival van cruciaal belang'

Martin Österdahl, de nieuwe Executive Supervisor van het Eurovisiesongfestival, is blij dat er weer verder kan worden gekeken. "Het is van cruciaal belang dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar terugkeert", vindt hij. "En ik ben ervan overtuigd dat wij samen door de uitdagingen waar het Eurovisiesongfestival nu voor staat, sterker dan ooit gaan terugkomen."

Door: ANP