Dus Wat Gaan Wij Doen-festival (Foto; Mark Bolk)

Duurzaamheidsfestival Dus Wat Gaan Wij Doen? opent op Hemelvaartsdag digitaal haar poorten. Het festival belooft op die dag (donderdag 21 mei) bol te staat van de positieve en collectieve daadkracht, waarbij het zich met name richt op de eerste generatie die de gevolgen van de klimaatcrisis voelt én echte verandering kan inzetten. Dit meldt Dus Wat Gaan Wij Doen.

 

Hoewel de luchten tijdens de coronacrisis vaker strakblauw zijn en de CO2 uitstoot daalt, blijven de grote vraagstukken rondom de klimaatcrisis urgent. Nederlanders zijn sinds de Covid-19 uitbraak zelfs meer bezorgd over de klimaatcrisis én 62 procent ziet deze periode als een kans voor duurzame verandering (volgens onderzoek van I&O Research). En daarom opent het digitale festivalterrein van Dus Wat Gaan Wij Doen? op Hemelvaartsdag haar poorten, zo laat de festivalorganisatie weten in een persbericht.
 

Dus Wat Gaan Wij Doen?: van workshops tot Zoom

 
Via de festivalplattegrond op duswatgaanwijdoen.nl zijn inspirerende zoom talks, interactieve workshops, ‘live’ bandjes, filmzalen én ‘De Transformatietunnel’ te vinden. Ook auteur en voorvechter van verandering Jan Terlouw maakt er zijn opwachting. 
 

Een flinke dosis inspiratie én handen-uit-de-mouwensessies

 
Vanaf 15.00 uur kunnen festivalgangers terecht op het online festivalterrein. Daar staat visionair Jan Terlouw klaar voor een inspirerend pleidooi voor verandering (ja, juist nu) en presenteert Donald Pols van Milieudefensie een inspirerend vergezicht als antwoord op de vraag ‘Dus Wat Gaan Wij Doen?’. Duurzame pioniers van onder meer PTThee, Vies Pensioen en Kraak de Crisis geven enthousiasmerende zoom talks en er zijn workshops van onder andere The Pollinators, Sprinklr, SuperUse Studios en Indiaan in je Kast. Voor meer informatie, zie Facebook
 

NK Tegelwippen

 
Van enkel stilzitten achter een scherm is echter geen sprake. Festivalgangers gaan direct aan de slag met een geveltuin, een bijvriendelijk balkon of een circular business model. Tijdens het festival is ook de kickoff van het NK Tegelwippen. Met twee titanen in de hoofdrol: Amsterdam versus Rotterdam. Welke stad wipt de meeste tegels uit tuinen? De tegels worden verruild voor groen, waarmee de tuinen waterabsorberend en meer biodivers worden. 
 

Collectieve actie in ‘De Transformatietunnel’

 
Nooit eerder was het zo eenvoudig om in actie te komen: de stap om achter de computer te kruipen is immers al genomen. Samen met honderden andere festivalgangers stap je zo over naar een groene bank of energieleverancier, doe je mee aan de Slow Fashion Summer of support je Milieudefensie. Impact gegarandeerd. 
 

Gratis aanmelden

 
Festivalgangers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een gratis ticket via duswatgaanwijdoen.nl/tickets. Vooraf kunnen bezoekers in de online food court de ‘Support Your Locals festivalbox’ bestellen om het lokale bier vast koud te leggen.
 
Door: Nationale Recreatiegids