Het BOWIE concert

Hillenaar Events heeft, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, meteen een reeks megaconcerten ter ere van David Bowie aangekondigd, die in januari 2021 plaats zal vinden in onder meer AFAS Live (Amsterdam), de Brabanthallen (Mainstage Den Bosch) en Ahoy (RTM stage Rotterdam). Er worden meer dan 25.000 bezoekers verwacht. Het gaat om shows ter ere van David Bowie. Dit meldt Hillenaar Events.  

“In januari 2021 is het precies vijf jaar geleden dat de zanger overleed. Reden voor een waardig eerbetoon waarbij topmusici zijn allergrootste hits vertolken”, zegt Mike Leegwater van Hillenaar Events. “De bevolking heeft behoefte aan perspectief. Aan positieve berichten. Wij leveren daaraan als producent van live entertainment nu onze bijdrage.” 
 

Verbazing binnen theaterbranche over doorgaan Bowie-concert

 
Hillenaar Events brengt daarom nu Het BOWIE Concert op de markt. “Met iconische hits als Heroes, China Girl, Under Pressure en This Is Not America is David Bowie bepalend geweest voor de recente popgeschiedenis. In 2021 is het vijf jaar geleden dat hij overleed en dat is aanleiding voor een groots eerbetoon.” De theaterbranche kijkt met verbazing naar deze stap. Veel shows en voorstellingen zijn immers gecanceld. “Het BOWIE Concert vindt echter plaats in januari. Dat duurt dus nog meer dan een half jaar. Wij hebben er vertrouwen in dat de maatregelen dan voorbij zijn. Onze concertreeks is een lichtpuntje na corona.” En als het virus onverhoopt roet in het eten gooit? “Dan krijgen mensen vanzelfsprekend hun geld terug. Ze kunnen met een gerust hart een toegangsbewijs kopen”, verzekert Leegwater. “Theater- en concertzalen zijn bij uitstek de plek waar mensen hun zorgen even kunnen vergeten. Met de aankondiging van een nieuwe megaproductie geven we het publiek iets om naar uit te kijken. En verspreiden we een positieve boodschap. Juist nu is dat heel belangrijk. We hopen hiermee ook andere producenten te inspireren om weer vooruit te kijken en mooie dingen te maken.”
 

Het BOWIE concert

 
Er is bijna twee jaar gewerkt aan de creatie van Het BOWIE Concert. “Tijdens het ruim twee uur durende concert worden alle iconische hits in de oorspronkelijke versies gespeeld.” Van Space Oddity tot Let’s Dance en Life on Mars, maar ook bijzondere duetten zoals Tonight (dat Bowie zong met Tina Turner) en Dancing in the Street (duet dat hij zong met Mick Jagger). Cabaretier en muziekkenner Vincent Bijlo rijgt alle nummers vakkundig en als een ware ‘rode draad’ aaneen. Informatief, verrassend en met veel humor. “Het BOWIE Concert is het grootste eerbetoon aan David Bowie aller tijden en daarmee een absoluut mustseeshow voor elke liefhebber.”
 

Kaartverkoop & informatie

 
Het BOWIE concert is op 10 januari te zien in AFAS Live (Amsterdam), op 15 en 16 januari in de Brabanthallen (Mainstage Den Bosch) en op 22 en 23 januari in Ahoy (RTM stage Rotterdam). Tickets voor Het BOWIE Concert zijn verkrijgbaar via bowieconcert.nl en de telefooncentrale van Eventim (officiële ticketing-partner): 0900-1353 (60 cent per minuut).
 
Door: Nationale Recreatiegids