SAIL 2020 afgelast

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Daarmee respecteert en volgt SAIL de noodzakelijke maatregelen vanuit de bevoegde instanties. Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september, is het onmogelijk geworden om SAIL Amsterdam 2020 te organiseren. Het maritieme evenement stond gepland voor 12 tot en met 16 augustus. Dit meldt SAIL Amsterdam.

In zorgvuldige afstemming met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners heeft de organisatie de beslissing genomen om SAIL pas weer in 2025 plaats te laten vinden.
 

‘Met pijn in het hart’

 
De organisatie bedankt iedereen die aan de voorbereiding van SAIL 2020 heeft meegewerkt. “Met pijn in het hart zijn we gedwongen deze beslissing te nemen, waarvan we overtuigd zijn dat dit de enig juiste is”, aldus Arie Jan de Waard, voorzitter Stichting SAIL Amsterdam. “Aan alle liefhebbers die reikhalzend naar SAIL hebben uitgekeken, vragen we begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Dank aan alle Tall Ships, het varend erfgoed, schippers, bemanningen, sponsoren, partners, vrijwilligers en het SAIL-team voor al hun ongelofelijke inzet en betrokkenheid. Samen met de Gemeente Amsterdam gaan we hard aan het werk om SAIL in 2025 groots terug te laten keren. SAIL is dan een van de hoogtepunten in de viering van 750 jaar Amsterdam, als we bovendien 50 jaar én de 10e editie van SAIL vieren.”
 

Op naar de jubileumeditie van 2025

 
Er is intensief onderzocht of uitstel naar een tussenliggend jaar mogelijk is, maar dat bleek geen realistisch scenario: zo is op dit moment niet met zekerheid te zeggen dat een groots evenement als SAIL volgend jaar wél veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Bovendien varen de internationale Tall Ships volgens een jarenlang vastgestelde planning en zijn daarom niet automatisch beschikbaar op een ander moment. Ook wil SAIL graag een vrij toegankelijk evenement blijven. ‘Daarbij is de steun van partners en het bedrijfsleven onontbeerlijk. Zij hebben begrijpelijkerwijs aangegeven de komende periode hun prioriteiten elders te moeten leggen, maar wel graag mee te willen bouwen aan de jubileumeditie in 2025’, zo valt in het persbericht van SAIL te lezen.
 
Door: Nationale Recreatiegids