Festivals corona

Ook de festivals Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole, WOO HAH! en Into The Great Wide Open kunnen als gevolg van de verlengde coronamaatregelen dit jaar niet doorgaan. En dat valt de organisaties zwaar.

"Dat de achtste editie van Best Kept Secret wordt uitgesteld, komt hard aan", aldus de organisatie. "Dit zijn bijzondere tijden en die raken ons allemaal." De organisatie van Down The Rabbit Hole noemt de verlengde maatregelen, die premier Mark Rutte dinsdagavond aankondigde, "een enorme klap". "Maar we begrijpen dat deze maatregelen nodig zijn." Bij het team achter hiphopfestival WOO HAH! "is de verslagenheid groot". "De afgelopen weken kwam de Covid-19-pandemie steeds dichterbij, zover dat een zomer zonder WOO HAH! onvermijdelijk is." De organisatie van Into The Great Wide Open noemt het gedwongen uitstel "een hard gelag". "De hoop sterft als laatst, maar ook het laatste sprankje is inmiddels de pijp uit."

Nieuwe data

De meeste festivals maakten gisteren direct data voor volgend jaar bekend. Zo vindt Best Kept Secret plaats van 11 tot en met 13 juni 2021, gaat Down The Rabbit Hole naar 2, 3 en 4 juli volgend jaar en keert WOO HAH! terug op 9, 10 en 11 juli. Into The Great Wide Open kondigde niet aan wanneer het weer neerstrijkt op Vlieland. Kaartkopers ontvangen "op korte termijn" meer informatie.

'We hopen op je steun'

De tickets voor Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en WOO HAH! van dit jaar blijven geldig voor de edities van volgend jaar. "We hopen op je steun", schrijft de organisatie van Best Kept Secret. "Dit nieuws heeft een enorme impact op ons festival en iedereen die bij Best Kept Secret betrokken is. Voor ons maakt het een enorm verschil als je nu de beslissing maakt om in 2021 bij ons te blijven. Op die manier help je het fundament onder Beste Kept Secret te versterken, zodat we volgend jaar alsnog een geweldige editie voor je kunnen neerzetten."

Door: ANP