Binnentip van de Dag

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: Wat te doen met Pasen? We geven je onze top 5 met binnentips.

Pasen: normaal hét moment om erop uit te trekken, maar daar heeft het coronavirus dit jaar een stokje voor gestoken. Wat nu? Opties te over, waarbij we graag putten uit ons Binnentip-archief. Met deze top 5 kom je de Pasen wel door.
 

1. Virtueel door de Nederlandse natuur wandelen

 
Ook nu weer roept Natuurmonumenten iedereen op niet massaal de natuur in te trekken komende dagen. Gelukkig biedt diezelfde natuurorganisatie een fantastisch alternatief: virtueel wandelen door de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is. Met behulp van Google Street View kunnen nu negentien natuurgebieden verkend worden vanuit huis: van de onbewoonde zandplaat Griend (ten oosten van Vlieland) tot het Waterloopbos in Flevoland en van de Sint-Pietersberg in Limburg tot de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen in Noord-Holland. Ze zijn allemaal terug te vinden via de website van Natuurmonumenten. Zo komt de natuur gewoon bij je thuis. 
 

2. Lekker loeren! Topfilms kijken die nu in de bioscoop zouden hebben gedraaid

 
Het wordt niet al te best weer deze paasdagen, dus dat is nóg een reden om thuis de betere film te zetten. In onze eerste Binnentip hebben we al een heleboel  opties voor je op een rij gezet. Daar komt nu nog eens bij dat Pathé iedere dag gratis een film aanbiedt, en IDFA er maar liefst 300 online heeft gezet. Allemaal gratis. Tel uit je winst!
 

3. Tussen Kunst & Quarantaine: met drie voorwerpen uit huis een kunstwerk namaken

 
Perfect voor de paasdagen – want daar hoort ook fröbelen bij – is de geweldige Instagram-hit Tussen kunst en Quarantaine. Het idee is simpel: maak een kunstwerk na met behulp van drie voorwerpen uit huis. Kijk, dat is iets waar we wat mee kunnen in quarantainetijd: creatief plezier met spullen die we toch al in huis hebben. Voor inspiratie en spelregels, zie de Instagram-pagina Tussen Kunst & Quarantaine.
 

4. Vogels volgen

 
Als er iets met de lente verbonden is dan is het wel de verhoogde activiteit van de vogels in ons land. Ze vliegen, fluiten en flirten erop los. Wie iets van dit lentegevoel deze Paasdagen naar binnen wil halen kan als een echte vogelvoyeur terecht op verschillende websites zoals die van NestkastLIVE en Beleef de Lente, waar webcams zijn gericht op nestkasten met de meest uiteenlopende gevederde vrienden: van Turkse tortel tot pimpelmees en van ooievaar tot lepelaar. Van dichtbij maak je als kijker alle ontwikkelingen mee: nesten maken, eieren uitbroeden, uitvliegen, kroost bewaken, takken roven en prooien vangen; het volgen van vogels kan licht verslavend zijn.  
 

5. Het kussengevecht

 
Moet iedereen wat energie kwijt? Is het tijd voor een spel zonder al te veel regels? Ruim baan voor het kussengevecht! In z’n simpelste vorm al  goed, maar wie er graag nog een tandje bij doet, vindt hier de beste tips. 
 
Fijne paasdagen!
 
Door: Nationale Recreatiegids