#Wilhelmus2020

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept iedereen op om op Koningsdag tegelijkertijd het Wilhelmus mee te zingen of mee te spelen. Het orkest hoopt zo de nationale feestdag te starten met een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode. Dit meldt het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Iedereen die wil kan op maandag 27 april om klokslag 10.00 uur samen met het Concertgebouworkest het Wilhelmus ten gehore te brengen. De musici van het orkest hopen dat zo veel mogelijk mensen meedoen door het volkslied vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin mee te zingen of te spelen. Voor wie dat wil stelt het orkest via de website partijen van het nationale volkslied beschikbaar voor allerlei soorten bezettingen. Deze zijn gearrangeerd door Rob Dirksen, contrabassist in het orkest.
 

#Wilhelmus2020

 
Naast meezingen en -spelen roept het internationaal vermaarde orkest iedereen ook op om zijn of haar Wilhelmus-optreden op te nemen en te delen via social media met de hashtag #Wilhelmus2020. De musici van het Concertgebouworkest zijn alvast begonnen met inspelen. Benieuwd naar de video? Die vind je hier.
 
Door: Nationale Recreatiegids