Kussengevecht (foto via: https://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%9E%95%E9%A0%AD%E6%88%B0#/media/File:PILLOW_FIGHT_(4357968285).jpg : beeldgebruik toegestaan volgens richtlijnen https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: het betere kussengevecht.

Het kussengevecht kan natuurlijk altijd, maar morgen is wel extra mooi, want dan is het Kussengevechtdag. Deze International Pillow Fight Day 2020 zou eigenlijk groots gevierd worden op Union Square in New York, maar dat evenement is om begrijpelijke redenen afgelast. 
 

Het betere kussengevecht

 
Neemt niet weg dat Kussengevechtdag een prima excuus blijft om – kleinschaliger en dichterbij huis – los te gaan met alle voorhanden zijnde kussens en gezinsleden. Er een beetje op los meppen tot de veren in het rond vliegen is natuurlijk al leuk, maar een beetje kussenknokker gaat natuurlijk graag een niveautje hoger. 
 

1.

Om te beginnen: gebruik een blinddoek, en laat voor de zekerheid even iemand die glazen servieskast beschermen. 

2.

Nog een stapje moeilijker: draai snel rondjes voordat je begint. Zeg maar dag tegen je oriëntatie. Drinken voor je begint is natuurlijk ook een prima optie.

3.

Speel vals. Zien hoe dat moet? Ajacied Nicolás Tagliafico doet het even voor. Meteen een goede relatietest.

4.

Nog ergens een trampoline staan? Ook altijd inzetten. Liefst geblinddoekt.

5.

Tot slot: wie een kanaal in de achtertuin heeft en nog ergens een verdwaalde balk heeft liggen kan gaan voor de Dedemvaartse methode. Wel zonder publiek graag.
 
 
Goed weekend!
 
Door: Nationale Recreatiegids