Pubquizzen vanuit huis

Nu het coronavirus het recreëren buitenshuis zo goed als onmogelijk heeft gemaakt richten we onze blik naar binnen. Onder de noemer Binnentip van de Dag komen we iedere dag met een idee voor thuisrecreatie, eentje om blij van te worden! Vandaag: pubquizzen vanuit huis.

Nu de horeca dicht is betekent dat niet dat het fenomeen pubquiz ook ter ziele is. Integendeel: overal komen alternatieven voor dit intellectuele kroegfeest. Vijf toppers: 
 

1. Upbeatles

 
Zo heeft pubquizpresentator Jochem Geerdink, die samen met zijn compagnon Pascal Ninaber de Upbeatles-pubquizzen bedacht, nu een online versie. Vanavond, morgenavond en zaterdag hebben ze weer live quizzen. Extra mooi: het geld dat ze ophalen doneren ze aan de horeca én zorgmedewerkers. 
 

2. Let’s Quiz

 
Ook de Enschedeër Martin Leppen ontwikkelde een online pubquiz, eentje van de bestaande pubquiz Let’s Quiz. Deze is inmiddels volop in bedrijf. Zaterdag en zondag zijn de eerstkomende online-edities van Let’s Quiz
 

3. Met Het Bord Op Schoot Quiz

 
En dan is er nog de Met Het Bord Op Schoot Quiz, die vindt plaats op, je raadt het al, zondag om 19.00 uur: “Bij gebrek aan een fatsoenlijk gevulde Studio Sport maken we elke week een sportquiz die je vanaf zondagavond 19:00 uur in je eentje of met een team kan invullen. Als je dat binnen twee uur doet word je meegenomen in de glorieuze ranglijst van die week”, zo valt te lezen op de website. Bekende sporters stellen de vragen. Ook niet verkeerd: het geld dat met deze pubquiz wordt opgehaald gaat naar de Voedselbanken.
 

4. Benefietquiz

 
Wil je gericht de horeca steunen? Speel dan mee met de Benefietquiz van de De Andere Quiz. Het geld dat met deze pubquiz wordt verdiend gaat naar de horeca, waarbij je zelf mag bepalen naar welke horecagelegenheid jouw donatie naartoe gaat. Inmiddels is er al ruim 110.000 euro opgehaald. Eerstvolgende quiz staat gepland voor zaterdag 4 april.
 

5. Borrelbox

 
In West-Friesland hebben horecaondernemers de borrelbox geïntroduceerd, met producten van eigen bodem. Denk aan bierworstjes uit Zwaag, kaas uit De Weere en een notenmix uit Oostwoud. Lekker! De inhoud is genoeg om een hongergevoel te voorkomen tijdens de digitale pubquiz die de West-Friese horecaondernemers organiseren, op zaterdag 11 april. De borrelbox kost 39,95 en is vanaf vandaag verkrijgbaar
 
Door: Nationale Recreatiegids