kaartjes corona vouchers

Het kabinet is aan het onderzoeken of toegangskaarten die mensen hebben gekocht voor culturele evenementen die zijn geannuleerd in verband met het coronavirus, kunnen worden gerestitueerd in de vorm van tegoedbonnen. Het gaat hierbij onder meer om tickets voor theatervoorstellingen en concerten. Dit meldt Entertainment Business.

Met de maatregel wil het kabinet voorkomen dat de cultuur- en evenementensector instort. Die lopen nu wekelijks euro’s mis;  voor de kunst- en cultuursector gaat het om 60 tot 100 miljoen euro per week, voor de evenementensector om 30 à 40 miljoen euro per week. 
 

'Vraag geen geld terug voor voorstellingen'

 
Eerder deden acteurs op sociale media al een oproep om geen geld terug te vragen voor geannuleerde voorstellingen. Minister Van Engelshoven (Cultuur) heeft zich hierbij aangesloten, en roept nu mensen op om juist vriend te worden van een culturele instelling, of om als donateur in actie te komen. Daarnaast maakt haar ministerie nu eerder de subsidies over naar culturele instellingen, en hoeven rijksgesubsidieerde musea tot de zomer geen huur te betalen. 
 
Door: Nationale Recreatiegids
 
Welke voorstelling, tentoonstelling of concert loop jij mis door het coronavirus? Laat het ons weten in de reacties!