The Passion 2020

De online suggesties van fans van The Passion voor de best of-editie die de EO heeft aangekondigd, blijven binnenstromen. Via sociale media kreeg de EO inmiddels meer dan duizend suggesties binnen voor de alternatieve uitzending die 9 april op het programma staat.

Met de hashtag #ThePassion2020 kunnen liefhebbers oude nummers van de afgelopen negen jaar noemen die zij graag nog een keer zouden willen zien. Op die manier hoopt de EO toch een uitzending te kunnen brengen rond het lijdensverhaal van Jezus, nu door de coronacrisis de live-versie niet kan doorgaan.

Populaire namen die fans vaak noemen zijn René van Kooten, Charly Luske, Jeroen van Koningsbrugge en Tommie Christiaan. Zij hadden de afgelopen jaren hoofdrollen in het spektakel.

The Passion: juist nu het verhaal vertellen

EO-directeur Arjan Lock vindt het belangrijk dat op 9 april "het verhaal wordt verteld dat we willen delen. The Passion gaat over alleen gelaten worden, over verdriet, angst, twijfel hoe het nu verder moet. Het zijn in deze tijd meer dan ooit vragen waar mensen mee zitten, en het verhaal geeft op al die vragen antwoorden."

Door: ANP