Normal_oerol__beeld_via_perssectie_oerol-website_

Het Terschellingse theaterfestival Oerol, dat dit jaar gepland staat voor 12 tot en met 21 juni, gaat kijken in welke vorm het door kan gaan. Daarvoor wacht het nu de nieuwe bekendmakingen rondom het coronavirus af, waar het kabinet op dinsdag 31 maart mee komt. Dit meldt Oerol.

“De gezondheid van onze medewerkers, ons publiek, de makers, bands, kunstenaars en de eilanders staan voorop. En daarmee is inmiddels duidelijk dat Oerol 2020 niet op de oorspronkelijke manier kan plaatsvinden. We onderzoeken nu, vanuit huis, wat de consequenties zijn. Maar tegelijk kijken we naar wat er nog allemaal wél mogelijk is! Daar hebben we wel wat tijd voor nodig”, zo meldt het festival in de nieuwsbrief die vandaag werd verzonden. Eerder zei Siart Smit, de directeur van Oeral al hoe dan ook met íets te komen: “maar wat precies, daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven.”
 

Website en socials

 
Oerol hoopt nu na 31 maart – wanneer de overheid nieuwe maatregelen rondom corona heeft afgekondigd – meer duidelijkheid te kunnen geven over de invulling van het festival. Dat zal het festival doen via haar website en socials.
 
Door: Nationale Recreatiegids