75 jaar vrijheid Drenthe corona

De provincie Drenthe zal zich coulant opstellen met betrekking tot subsidies die verstrekt zijn aan evenementen die niet meer door kunnen gaan in verband met het coronavirus. Wie subsidie heeft ontvangen zal deze kunnen houden. Dit heeft de Drentse Commissaris van de Koning gisteren laten weten in een videoboodschap. Dit meldt de provincie Drenthe.

“Het college van Gedeputeerde Staten en ons gehele Drentse Parlement staan in de hulpstand om het werk in de provincie door te laten gaan”, zo zegt Kleinsma in haar videoboodschap. “We betrachten coulance voor bedrijven en organisaties, die subsidies hebben ontvangen voor activiteiten die geen doorgang kunnen vinden. Zoals alle activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Drenthe, waar veel betrokkenen hard voor gewerkt hebben. Die subsidies gaan we niet terugvorderen.”
 

75 jaar vrijheid in Drenthe

 
Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus besloot de provincie Drenthe afgelopen maandag  om alle activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid in Drenthe tot en met 6 april af te gelasten of te verplaatsen.
Daarnaast gaat een aantal andere grote activiteiten, die later in april zouden plaatsvinden, niet door. De provincie is met verschillende organisaties in overleg om te kijken of bepaalde evenementen op een later tijdstip alsnog doorgang kunnen vinden. Ook de Vrijheid-express, die van 4 april tot en met 5 mei door Drenthe zou rijden, kan op dit moment geen doorgang vinden.
 

Afgelaste activiteiten

 
Activiteiten die niet doorgaan, maar die wellicht op een later moment wel plaatsvinden zijn onder andere de Opening maand van de vrijheid in Coevorden (4 april), Herdenking 75 jaar bevrijding Kamp Westerbork (12 april) en het Concert In Vrijheid dat het Noord Nederlands Orkest zou verzorgen in Assen op 17 april.
 
De videoboodschap van Jetta Kleinsma is in woord en beeld terug te vinden via de website van de provincie Drenthe
 
Door: Nationale Recreatiegids