The Passion coronavirus

De omroepen EO en KRO-NCRV, producent Mediawater en gaststad Roermond werken aan een alternatief scenario voor The Passion, de muzikale vertelling over het lijden en sterven van Jezus. Het evenement kan dit jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet in de geplande vorm met publiek doorgaan. Dit meldt de EO.

De partijen stellen dat er juist nu een grote behoefte is om het verhaal in deze tijden van onzekerheid te laten horen. Ze werken daarom intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden.
 

‘We zoeken in The Passion troost en houvast’

 
EO-directeur Arjan Lock en KRO-NCRV directeur Peter Kuipers: “Helaas betekent dit nieuws dat fysiek bezoek naar The Passion niet meer kan. Er wordt nu achter de schermen alles gedaan om iedereen thuis te bereiken. Het verhaal van The Passion gaat over Jezus die weet wat alleen gelaten worden en lijden ten diepste betekent. Juist nu we elkaar niet kunnen ontmoeten, zoeken we in het verhaal van The Passion naar troost en houvast. Hiermee is het verhaal van de liefde die alles overwint in vele woonkamers te horen.”
 

The Passion moet nu extra krachtig zijn’

 
Burgermeester Rianne Donders van Roermond: “Wij hebben als stad voor The Passion gekozen vanuit de kracht van verbinding tussen mensen. Juist nu, waarin veel mensen het moeilijk hebben, kan het verhaal van The Passion extra krachtig zijn.”
 

Gezondheid en veiligheid voorop

 
De komende weken wordt het alternatieve scenario verder uitgewerkt door producent Mediawater en de omroepen EO en KRO-NCRV, in overleg met de gemeente. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend. Gezondheid en veiligheid staan voorop.
 
Door: Nationale Recreatiegids