Songfestival Cruise Terminal Rotterdam

Rotterdam legt zondag 10 mei een goudkleurige circulaire loper uit voor alle artiesten en delegaties van het Eurovisie Songfestival. De aansluitende openingsceremonie is in de Cruise Terminal Rotterdam. Dat heeft gaststad Rotterdam samen met NPO/NOS/AVROTROS en de EBU gisteren bekendgemaakt.

Voordat de gasten arriveren in de Cruise Terminal Rotterdam, worden zij volgens songfestivaltraditie welkom geheten tijdens het ‘Red Carpet Event’. In plaats van een traditionele rode loper worden de 41 deelnemers, hun delegaties, de gasten van Rotterdam, de EBU en NPO/NOS/AVROTROS ontvangen op een gouden loper, die anders dan de kleur doet vermoeden, is gemaakt van afval
 

Circulaire loper

 
Idee achter de loper: afval is goud waard. Na een spectaculaire aankomst leggen de artiesten het laatste stuk langs de internationale pers af over een eveneens circulaire loper in de kleur van de internationale hoofdsponsor van het Eurovisie Songfestival.
 

Spetterende opening

 
Cruise Terminal Rotterdam is trots dat ze het startsein voor het Eurovisie Songfestival 2020 mogen geven. ‘Het is een prachtige plek met een uniek uitzicht en er zijn veel bijzondere verhalen aan verbonden. Natuurlijk een aankomstplek voor internationale bezoekers van de stad en daarnaast worden er al jarenlang legendarische evenementen georganiseerd. We gaan er een spetterende opening van maken, die onze mooie stad eer aandoet’, vertelt Jelmar van der Wel namens de Cruise Terminal Rotterdam
 

Live uitzending

 
De aankomst van de 41 deelnemers wordt geproduceerd door NPO/NOS/AVROTROS en wordt live uitgezonden op het internationale YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival. Het signaal wordt daarnaast via de EBU beschikbaar gemaakt naar alle deelnemende omroepen.
 
Het Eurovisiesongfestival vindt van 12 tot en met 17 mei plaats in Rotterdam. De laatste tickets gaan 26 maart in de verkoop. 
 
Door: Nationale Recreatiegids