International Cargo Bike Festival

Het wordt gezien als hét evenement op het gebied van fietslogistiek: het International Cargo Bike Festival (ICBF). Na edities in Berlijn (2018) en Groningen (2019) keert het fietsfestival nu weer terug naar Nijmegen, waar het van 24 tot en met 26 april zal plaatsvinden bij Cultuurspinnerij De Vasim. Dit meldt de website Fietsdiensten.nl.

Sinds de eerste editie in 2012 heeft het ICBF zich wereldwijd ontwikkeld tot het belangrijkste evenement op het gebied van fietslogistiek. Het wordt bezocht door professionals en organisaties die zich bezighouden met duurzame mobiliteit en leefkwaliteit in binnensteden; de deelnemers zijn afkomstig uit meer dan dertig landen.
 

Conferentie

 
Het programma omvat een conferentie op de eerste dag, vrijdag 24 april, met een reeks sprekers die de nieuwste trends en innovaties op het gebied van stadslogistiek en de inzet van transportfietsen belichten. De conferentie draagt als titel: Riding into the Decade of the Cargo Bike. Marriëtte van Empel, directeur Duurzame Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, zal de conferentie openen. Inschrijving voor de conferentie is verplicht en er zijn kosten aan verbonden. 
 

Beurs, attracties, publieksdag

 
Op zaterdag 25 en zondag 26 april is er een actieve beurs met deelnemers uit de hele wereld, die hun bak- en vrachtfietsen presenteren en hun visie op de toekomst van de transportfiets laten zien. Daarnaast is er de uitreiking van de Cargo Bike of the Year Award in drie categorieën: licht, zwaar en aanhanger, met een jury van experts uit het veld. Er zijn diverse attracties, zoals een Cargo Bike Parade, Open NK Slowbiking, Cargo Bike Race, een testparcours waar bezoekers de nieuwste transportfietsen zelf kunnen uitproberen, en verschillende FoodBikes met lekkere hapjes. De zondag is een echte publieksdag, die samenvalt met de jaarlijkse Open Dag van De Vasim.
 
Toegang tot de beurs op zaterdag en zondag is gratis. Voor de conferentie is het wel verplicht om aan te melden, hier zijn tevens kosten aan verbonden. Voor alle informatie, zie de website van het Intarnational Cargo Bike Festival.
 
Door: Nationale Recreatiegids