Songfestivalbingo

Vanaf zondag 1 maart gaat Kees Bos (oud-cabaretier en oud-winnaar van het Cameretten-festival) met zijn Songfestivalbingo op tournee. Er zullen bijna 150 liedjes uit heden en verleden de revue passeren. Daarbij maakt Bos gebruik van het bingo-format en daarnaast voegt hij er ook nog wat  extra programmaonderdelen aan toe: De Kara-O-Kees en het snelle quizje Per Seconde Wijzer. Dit meldt Songfestival Bingo.

Het eerste optreden zal plaatsvinden in het Van der Valk Hotel Rotterdam. Daarna volgen Doetinchem, Hoogvliet en Amsterdam. De Songfestivalbingo gaat op een speelse manier om met het fenomeen Songfestival. 
 

Bingomaster Bos

 
Bingomaster Bos bedacht ooit een bingo op muziek. In plaats van getallen komen er songtitels op de deelnemerskaarten terecht. Wat je hoort streep je af. Kees leverde de afgelopen jaren verschillende thema’s af, van jaren-’50-muziek tot afleveringen met hedendaagse artiesten (korte fragmenten).
 

Meedoen belangrijker dan winnen

 
Het Eurovisiesongfestival is een onuitputtelijke bron van leuke (en minder leuke) liedjes.  Daaruit destilleerde Bos een vijftal catchy rondes waarbij hij te pas en te oppas grappige kanttekeningen zal plaatsem. Ook de interactie met de deelnemers is van groot belang. Deze “Bingo” is niet gericht op het winnen van grote geldbedragen. Net als bij de Olympische Spelen is deelneme  belangrijker dan winnen. In de prijzenpot bevinden zich hoofdzakelijk prijzen met een songfestival gerelateerd karakter.
 

Kees Bos heer en meester

 
Van de kandidaten wordt niet per se verwacht dat zij alle uitvoerenden bij naam kennen.  Uiteraard ziet Kees zichzelf inmiddels wel als een deskundige op songfestivalgebied. Voor exacte data en het reserveren van tickets, raadpleeg de website van Songfestivalbingo.
 
Door: Nationale Recreatiegids