Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen getallen maar songtitels: Kees Bos gaat op tournee met Songfestivalbingo

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vanaf zondag 1 maart gaat Kees Bos (oud-cabaretier en oud-winnaar van het Cameretten-festival) met zijn Songfestivalbingo op tournee. Er zullen bijna 150 liedjes uit heden en verleden de revue passeren. Daarbij maakt Bos gebruik van het bingo-format en daarnaast voegt hij er ook nog wat  extra programmaonderdelen aan toe: De Kara-O-Kees en het snelle quizje Per Seconde Wijzer. Dit meldt Songfestival Bingo.
Het eerste optreden zal plaatsvinden in het Van der Valk Hotel Rotterdam. Daarna volgen Doetinchem, Hoogvliet en Amsterdam. De Songfestivalbingo gaat op een speelse manier om met het fenomeen Songfestival. 
 

Bingomaster Bos

 
Bingomaster Bos bedacht ooit een bingo op muziek. In plaats van getallen komen er songtitels op de deelnemerskaarten terecht. Wat je hoort streep je af. Kees leverde de afgelopen jaren verschillende thema’s af, van jaren-’50-muziek tot afleveringen met hedendaagse artiesten (korte fragmenten).
 

Meedoen belangrijker dan winnen

 
Het Eurovisiesongfestival is een onuitputtelijke bron van leuke (en minder leuke) liedjes.  Daaruit destilleerde Bos een vijftal catchy rondes waarbij hij te pas en te oppas grappige kanttekeningen zal plaatsem. Ook de interactie met de deelnemers is van groot belang. Deze “Bingo” is niet gericht op het winnen van grote geldbedragen. Net als bij de Olympische Spelen is deelneme  belangrijker dan winnen. In de prijzenpot bevinden zich hoofdzakelijk prijzen met een songfestival gerelateerd karakter.
 

Kees Bos heer en meester

 
Van de kandidaten wordt niet per se verwacht dat zij alle uitvoerenden bij naam kennen.  Uiteraard ziet Kees zichzelf inmiddels wel als een deskundige op songfestivalgebied. Voor exacte data en het reserveren van tickets, raadpleeg de website van Songfestivalbingo.
 
Door: Nationale Recreatiegids
17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.

16 april '24 ( 9:12)

Bevrijdingsfestival Alkmaar moet wijken voor broedende lepelaars

Waar normaal gesproken het Bevrijdingsfestival in Alkmaar in het Cultuurpark de Hout wordt georganiseerd, moeten mensen die de vrijheid willen vieren dit jaar wijken naar een andere locatie. In het park zijn lepelaars neergestreken om hier te broeden. Daarom gaat het festival dit jaar verhuizen, meldt NH Nieuws.

15 april '24 ( 8:57)

Jubilerende Nits onder de indruk van optredens in Carré

De twee optredens op zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré hebben indruk gemaakt op de mannen van Nits. De Nederlandse popgroep viert dit jaar het 50-jarig bestaan en gaf daarom onder meer twee optredens in het beroemde Amsterdamse theater.

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.