Normal_461
Het eerste Nationaal Regenboog Zeilevenement gaat woensdag 29 juni van start. Het evenement wordt gehouden op de Kagerplassen, het Braassemermeer, de Westeinder, de Vinkeveense Plassen en de Nieuwkoopse plassen. Met de nodige feestelijke walactiviteiten erbij!

Iedere dag op een andere plas. Rond de wedstrijden komt een aanvullend programma. In iedere plaats, die tijdens de toer wordt aangedaan, vormt de schooljeugd de rode draad om vooral hen bij de watersport te betrekken. Met name overheden gaan de strijd met elkaar aan. De gemeenten Aalsmeer, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, De Ronde Venen, Bodegraven in samenwerking met Reeuwijk, Teylingen (dankzij een aantal ondernemers), Wijde Meer/ Loosdrecht en de Green port gemeenten onder de naam âBeleef de Bollenstreekâ staan op de deelnemerslijst.

Het Nationaal Regenboog Zeilevenement is een goede manier om toerisme en recreatie op de kaart te zetten. Bovendien biedt het overheden de gelegenheid zich te profileren en wordt de veelzijdigheid van het Groene Hart onderstreept. Dit jaar wordt het Regenboog Zeilevenement voor de eerste keer georganiseerd. Het voornemen is om het uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.