Normal_rss_entry-243510

Het festival Rotterdam Unlimited, dat draait om het zomercarnaval in de stad, krijgt dit jaar een kleinere uitvoering. Door bouwwerkzaamheden in het centrum van Rotterdam schrapt het festival dit jaar alle openluchtpodia en de festivalmarkt, zei organisator Guus Dutrieux gisteren tegen RTV Rijnmond. Dit meldt ANP.

De Zomercarnaval Straatparade, die steevast de meeste bezoekers trekt, gaat wel door. Jaarlijks komen er naar het festival - met veel muziek, zang en dans - enkele honderdduizenden mensen. In 2020 vindt het zomercarnaval voor de 35e keer plaats.

UNESCO

2021 zal een belangrijk jaar worden voor het Zomercarnaval. Minister Van Engelshoven gaat dan proberen het evenement op de Internationale Immaterieel Erfgoed-lijst van UNESCO te krijgen. Om op deze lijst een plek te verwerven, moet het erfgoed stevig draagvlak hebben binnen een gemeenschap, die zich expliciet achter de voordracht schaart. Ook moet het met zijn tijd meegaan om levend te blijven.

Het Zomercarnaval maakt onderdeel uit van festival Rotterdam Unlimited, dat plaatsvindt van 21 tot en met 25 juli. De beroemde straatparade is op de laatste dag van het festival.

Door: Nationale Recreatiegids