La Vuelta Holanda

Dit jaar komt een van de grootste wielerrondes van de wereld naar Noord-Brabant: de Ronde van Spanje, ofwel: La Vuelta. Het peloton doorkruist op 15 en 16 augustus 2020 maar liefst achttien Brabantse gemeenten. En dat begint zichtbaar te worden, nu in een aantal deze doorkomstgemeenten de eerste speciale Vuelta-verkeersborden is geplaatst. Dit meldt de provincie Noord-Brabant. 

Naast de officiële ritten worden in alle doorkomstgemeenten ook evenementen La Vuelta  georganiseerd, waardoor heel Brabant betrokken wordt bij dit bijzondere evenement. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen (met sport in portefeuille) overhandigde in Baarle-Nassau, Etten-Leur, en Dongen speciale komborden aan elf wethouders van west-Brabantse gemeenten.
 

'De Vuelta past precies in ons sportbeleid'

 
De borden worden onder de naamborden aan de gemeentegrens bevestigd, en maken duidelijk dat dit een doorkomstgemeente van La Vuelta Holanda is. Van Gruijthuijsen: “De Vuelta past precies in ons sportbeleid. We gebruiken sport om Brabant sterker te maken, op sportgebied maar ook als het gaat om leefbaarheid, vrijetijdseconomie en heel veel andere aspecten. De Vuelta levert daar natuurlijk een geweldige bijdrage aan.”
 

Startplaats Den Bosch

 
Op 15 augustus is ’s-Hertogenbosch de startplaat van de 2e etappe, die door Brabant naar Utrecht voert. Op 16 augustus start en eindigt de derde etappe van de grote wielerronde in Breda. Dit is dus een volledig Brabantse etappe, die het peloton door heel west-Brabant voert. Om dat goed zichtbaar te maken, hebben deze gemeenten nu een speciaal bord op de plek waar de wielerhelden de gemeente binnenkomen.
 

Vuelta, Tour en Giro

 
De Vuelta d’España behoort samen met de Tour de France en de Giro d’Italia tot de grootste wielerronden van de wereld. Vijf publieke partners hebben gezamenlijk de start van de Vuelta 2020 naar Nederland gehaald: de provincies Noord-Brabant en Utrecht, en de steden Breda, Den Bosch en Utrecht. Zij hebben aan iedereen gevraagd om ideeën in te leveren voor evenementen rondom de Vuelta. De komende maanden staan de activiteiten die doorgaan op de website van La Vuelta Holanda.
 
Brabanders kunnen zich nog steeds aanmelden om een La Vuelta-activiteit te organiseren. De inschrijftermijn voor financiële ondersteuning is verstreken maar leuke plannen die passen bij de duurzaamheidsthema’s kunnen een plekje krijgen op de La Vuelta Holanda-website.
 
Door: Nationale Rerceatiegids