Wonderlicht Alkmaar (Grote Kerk Alkmaar, beeld via persbericht Wonderlicht Alkmaar)

In Alkmaar wordt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari Wonderlicht Alkmaar gehouden. Tijdens dit evenement worden het Alkmaarse Bolwerk, het Canadaplein en de Grote Kerk sprookjesachtig verlicht. Een theaterwandeling leidt door het historische stadspark, waar de Belgische Vuurmeesters de route met vuurkunstwerken verlichten. Dit meldt DOSS Event Support, de organisator van het evenement. 

Deelnemers aan de wandeling  worden langs nationale en internationale theateracts gevoerd. De route eindigt bij het Festivalhart op het Canadaplein in het centrum. Daar treden elke avond verschillende singer-songwriters op onder wie Luc Nieuwland, Sterre Weldring en Anneleen Elout. De optredens van muzikanten, sprekers en dichters vinden plaats op een hoofdpodium en bij de op het plein geplaatste vuurschalen. Voor het publiek zijn er een tent en zithoekjes. Met bij de vuurplaatsen onder meer marshmallows en glühwein en veel lekkers uit de foodtrucks van lokale ondernemers.
 

Wonderlicht Alkmaar

 
Een groot deel van het oude Alkmaarse stadshart wordt tijdens Wonderlicht Alkmaar op unieke wijze in het licht gezet. Voor jong en oud is er 14 februari (Valentijnsdag), 15 februari en 16 februari tussen 18.00 en 22.00 uur elk kwartier een theaterwandeling.  In het water van de Singel staan ’s avonds 12 lichtgevende menselijke figuren van Sacred Places. Bij de Kneppelbrug ontmoet men de in een heliumballon zwevende Otto Baron van Tourix. En zo zijn er voor de wandelaars tijdens hun tocht over het Alkmaarse Bolwerk nog veel méér nationale en internationale theateracts.
 

Grote Kerk sfeervol verlicht

 
De vlakbij het Canadaplein gelegen Grote Kerk is tijdens de festivaldagen ook van 17.30 uur tot 23.00 uur geopend en wordt sfeervol verlicht. Wie na de wandeling trek heeft, kan meedoen aan een doorlopend aanschuifdiner en samen met andere deelnemers genieten van een kop goed gevulde snert of pomodorisoep en boerenbrood. Kaarten voor dit diner kunnen ook online worden gereserveerd.
 
Voor alle informatie en kaarten, zie de website van Wonderlicht Alkmaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids