Normal_rss_entry-241944

Linda Wagenmakers krijgt een rol in de Nederlandse versie van de musical Waitress. Ze speelt een van de vriendinnen van de van geluk dromende serveerster en taartenbakster Jenna, deze hoofdrol was eerder al toebedeeld aan Willemijn Verkaik.

Linda Wagenmakers, die tijdens het Eurovisiesongfestival in 2000 Nederland vertegenwoordigde met het nummer No Goodbyes, heeft de musical al gezien in New York en Londen. Een Amerikaans creatief team heeft zijn goedkeuring gegeven aan haar auditie, vertelt ze in De Telegraaf.

Zoete inval

"Mijn auditie is gefilmd en die beelden zijn vervolgens naar het creatieve team in Amerika gestuurd", zegt de zangeres, die haar muzikale carrière begon met een hoofdrol in de Nederlandse versie van Miss Saigon. "Uiteindelijk kwam er witte rook uit de Amerikaanse schoorsteen en heb ik de rol gekregen." De Nederlandse auditiecommissie wist ze te overtuigen met zoetigheid. "Ik besloot heel toepasselijk op de auditie te verschijnen met taartjes. De auditiecommissie smolt! Ik weet zeker dat het geholpen heeft."

Knappe dokter

Waitress vertelt over een serveerster die verliefd wordt op de knappe nieuwe dokter die in haar stad belandt. De Vlaamse acteur Jonathan Demoor speelt de rol van dokter Pomatter. Het stuk is vanaf september in de Nederlandse theaters te zien.

Door: ANP