Normal_wijn__gezellig

Januari was een zware maand; niet alleen vanwege het collectieve winterdipje, maar ook omdat we en masse die rottige uitdaging aangingen: Dry January. Een maand geen alcohol drinken. Is het jou gelukt? Om te vieren dat de maand nu voorbij is hebben wij een lijstje samengesteld met vijf leuke festivals die later dit jaar plaatsvinden en geheel om alcohol draaien. Bier, wijn of whiskey – er zit voor iedereen wat tussen, proost!

Bierfestival Groningen – 15 t/m 18 april

 
Na negen succesvolle edities viert het Bierfestival Groningen dit jaar een jubileum. Niet alleen zijn er op dit festival tal van nationale en internationale tapbieren en bieren op fles te proeven, ook kun je masterclasses volgen of van een heus bierdiner genieten. Daarnaast is er voor amateurbierbrouwers een wedstrijd om aan mee te doen. Het allerbelangrijkste: er is heel veel lekker bier.
 
 

Whisky Weekend Twente – 13 en 14 maart

 
Voor wie dol is op whisky is dit weekend in Twente een goede keus. Tijdens het Whisky Weekend kun je masterclasses volgen en heerlijke Schotse én Twentse gerechten eten, uiteraard met whisky’s die perfect zijn afgestemd op het eten. Dit jaar zijn er voor het eerst ook andere destillaten te proeven zoals rum, gin, grappa en calvados. Maar vrees niet: de nadruk blijft op whisky liggen.
 
 

Amsterdam Wine Festival – 20 t/m 22 maart

 
Het Amsterdam Wine Festival vindt twee keer per jaar plaats op de Westergas. Hier worden de oogstfeesten gevierd, en in maart zijn de feesten van het zuidelijk halfrond aan de beurt. Proef wijnen uit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië en geniet naast de wijn ook van leuke bands en dj’s. Met meer dan 300 wijnen en genoeg workshops en masterclasses is dit het perfecte uitje voor de echte wijnliefhebber.
 
 

Whisky & Rum Aan Zee – 9 en 10 oktober – IJmuiden

 
Op de 15e editie van het Whiskey & Rum Aan Zee-festival in IJmuiden leer je alles over hoe rum en whisky gemaakt worden en de verschillen tussen het grote aanbod van deze dranken. Ruim veertig standhouders zijn aanwezig om de liefhebber te laten proeven van meer dan 500 soorten rum, bourbon en whisky van over de hele wereld. Naast heerlijk eten kun je ook genieten van een goede Cubaanse sigaar en zijn er meerdere masterclasses om te volgen. 
 
 

RYPP Wijnfestival – 26 t/m 28 juni – Rotterdam

 
In Het Park bij de Euromast in Rotterdam vindt dit jaar voor de vierde keer het RYPP Wijnfestival plaats. Hier kun je genieten van heerlijke wijnen met bijpassende gerechten klaargemaakt door Rotterdamse chefs. Ook zijn er verrassende live-acts en leuke muziek. Ook bierliefhebbers zijn van hart welkom: het festival heeft een fijn aanbod (speciaal)biertjes.
 
Door: Nationale Recreatiegids