Vliegangst Festival

Zondag 2 februari wordt in het Corendon Village Hotel Amsterdam het Vliegangst Festival georganiseerd. Het evenement wordt georganiseerd door Onbezorgd Vliegen, dat cursussen aanbiedt om van vliegangst af te komen. Met het evenement wil de onderneming het taboe op vliegangst doorbreken. Dit meldt de Hoofddorpse Courant.

Volgens Onbezorgd Vliegen heeft ruim dertig procent van de westerse bevolking in meer of mindere mate last van vliegangst. Veel mensen die er last van hebben praten er liever niet over. Met het organiseren van een festival wil Onbezorgd Vliegen het taboe op vliegangst doorbreken en het probleem niet groter maken dan het is. 
 

Vliegangst Festival landt op de juiste plek

 
Het Vliegangst Festival wordt niet geheel toevallig bij het Corendon Village Hotel Amsterdam georganiseerd: het ligt onder de rook van Schiphol én er staat een enorme Boeing 747 in de tuin. Deze werd een jaar geleden op spectaculaire wijze van Schiphol naar de hoteltuin van Corendon gebracht. Daar is het Corendon Aviation Experience Center inmiddels volop in gebruik: wie wil mag erin. 
 

Speeddaten en virtual reality

 
Tijdens het festival worden er verschillende workshops aangeboden. Zo zijn er piloten die de exacte werking van een vliegtuig uitleggen en zijn er psychologen die dieper ingaan op het fenomeen angst, en wat je er aan kan doen.  Speeddaten met een piloot, psycholoog, stewardess of vliegtuigtechnicus kan ook: alles mag gevraagd worden. Daarnaast is de Vrije Universiteit aanwezig met een virtual reality-ervaring en is er een café waar lotgenoten koffie met elkaar kunnen drinken. 
 
Voor meer informatie over het Vliegangst Festival, zie de website van Onbezorgd Vliegen.
 
Door: Nationale Recreatiegids