Normal_rss_entry-241516

In de tweede verkoopronde zijn de kaarten voor de liveshows van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy binnen drie kwartier verkocht. Voor de repetitieshows zijn nog wel tickets verkrijgbaar.

In totaal gingen om 12.00 uur 15.000 kaarten in de verkoop. Op dat moment stonden er 75.000 mensen in de virtuele wachtrij. 80 procent ging voor de drie grote liveshows. Fans konden tickets kopen voor de halve finales op 12 en 14 mei, de grote finale op 16 mei en voor zes generale repetities.

Vorige maand, tijdens de eerste ronde van de kaartverkoop, waren de grote shows binnen 20 minuten uitverkocht. Toen stonden er 80.000 mensen in de wacht.

Deelnemersveld

In tegenstelling tot de vorige ronde, op 12 december, wisten kopers nu welke landen ze konden verwachten in de twee halve finales en bijbehorende repetities. Gelukkigen die tickets voor de eerste halve finale hebben bemachtigd, kunnen zich opmaken voor een relatief sterk deelnemersveld met klassiek goed presterende songfestivallanden als Zweden, Rusland, België, Noorwegen, Australië en Azerbeidzjan.

Op de tweede songfestivalavond is het de beurt aan onder meer Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Letland, Tsjechië en Finland. Nederland komt als gastland pas in de finale en de bijbehorende repetities in actie, al beklimt inzending Jeangu Macrooy ook al tijdens de generale repetitie van de eerste halve finale het podium.

Derde ronde

Fans die opnieuw misgrepen hebben in maart nog één kans wanneer de laatste tickets in de verkoop gaan.

In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen naar de negen verschillende shows in Rotterdam Ahoy. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. De gemeente Rotterdam heeft zo'n 6.000 kaarten aan inwoners met een laag inkomen gegeven.

Door: ANP