Normal_rss_entry-241159

Amersfoort en Alkmaar krijgen dit jaar een nieuw koningsdagfestival onder de noemer Oranje Koningsdag. De organisatie maakte gisteren de line-up bekend van de Nederlandse artiesten. Headliners in beide steden zijn De Jeugd van Tegenwoordig, FeestDJRuud en Josylvio. In totaal zijn er meer dan vijftig acts in de twee steden.

In Alkmaar komt deze nieuwe festivalformule in de plaats van SLAM! Koningsdag, dat al jaren werd georganiseerd om de toeloop van bezoekers naar Amsterdam te verminderen. De eerste editie van SLAM! Koninginnedag was in 2013 op het parkeerterrein van het AZ-stadion. "In Alkmaar op dezelfde plek als voorgaande jaren, met vertrouwde en nieuwe elementen", stelt de organisatie.

Alkmaar

Op het hoofdpodium in Alkmaar staan onder meer Bassjackers, Bizzey, Brennan Heart, Donnie, FeestDJRuud, De Jeugd van Tegenwoordig, Josylvio, Kriss Kross Amsterdam, Mike Williams, Sam Feldt, STUK, Tony Junior, Wolter Kroes en WULF.

Amersfoort

In Amersfoort is Oranje Koningsdag een gevolg van het bezoek van de koninklijke familie vorig jaar. Daar bestaat het programma uit een mix van dance, hiphop, pop en urban. De headliners in Amersfoort zijn De Jeugd van Tegenwoordig, FeestDJRuud, Josylvio en Vunzige Deuntjes.

De kaartverkoop van de evenementen is inmiddels gestart.

Door: ANP