Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Blue Monday: een uitstekend excuus om de hort op te gaan - 5 tips!

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 10 min
location_on [xx]km
Blauwe Maandag, Blue Monday, Dramaandag: hoe je het ook noemt, het schijnt vandaag de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. (Iets met goede voornemens die mislukt zijn, winterweer en wat ons betreft speelt Dry January ook een rol). Allemaal marketing natuurlijk, maar ook: een goed excuus om vandaag de hort op te gaan. Vijf tips!

Theater: Benjamin Moen en Yannick Noomen Under Pressure – Internationaal Theater Amsterdam, 19.30 uur

 
Under Pressure is een ietwat egoïstische, maar oprechte poging van twee jongens om groot te denken en te doen”, zo valt te lezen op de website van het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Kijk, dat kunnen we gebruiken op deze dag. Het stuk is gemaakt door Benjamin Moen en Yannick Noomen. Als twee gestreste jonge theatermakers bezingen ze de tijdgeest in de grote zaal van ITA. Kortom: perfecte kost voor Blue Monday!
 
 

Hardlopen: Blue Monday Run – verschillende plekken in Nederland, vaak vanaf 19.00 uur

 
Run Baby Run, zo heet het boek van Nadia van Voorthuizen, waarin ze vertelt hoe hardlopen haar afhielp van haar depressie. Inmiddels is het algemeen bekend dat bewegen goed is voor de geest. Vanuit dat principe organiseert GGZ-belangenbehartiger MIND daarom ook dit jaar weer de MIND Blue Monday Run. Het hardloopevenement wordt op tientallen plaatsen in Nederland georganiseerd. Voor een overzicht, zie de website van Doe mee met MIND.
 
 

Tentoonstelling:  Rhapsody in Blue – Museum Voorlinden (Wassenaar), tot 17.00 uur

 
Blauw is gewoon óók een hele mooie kleur. In Museum Voorlinden in Wassenaar loopt nu de tentoonstelling Rhapsody in Blue: een ode aan de kleur blauw. Er is werk te zien van een hele reeks topkunstenaars: van Piet Mondriaan tot Yves Klein, en van Louise Bourgeois tot Piero Manzoni. Vandaag is natuurlijk de ultieme dag om deze blauwe expositie te bezoeken, maar voor wie dat niet redt: Rhapsody in Blue is nog tot en met 10 februari te zien in Voorlinden.
 
 

Concert: Ground Zero, Blue Monday Concert  – De Reünie (Geleen) – 19.00 uur

 
Het was een grote verrassing, de aankondiging van een heus Blue Monday Concert in concertzaal De Reünie in Geleen. Niemand minder dan de Belgische dark wave-formatie Ground Nero gaat deze donkere dag van passende muziek voorzien. De organisatie van het evenement doet overigens niet aan zwartkijken, en heeft meteen al aangekondigd van dit muzikale Blue Monday Concert een jaarlijks evenement te willen maken. 18 januari 2021 en 17 januari 2022 kunnen alvast in de agenda.
 
 

Gala: Depressiegala 2020 – Aan de Slinger (Houten) – 20.00 uur

 
En dan is er nog het Depressiegala. Deze benefietavond die op feestelijk wijze aandacht vraagt voor  depressies, ligt een béétje onder vuur. Het Ministerie van Volksgezondheid verleende subsidie aan het evenement. Dat ging vervolgens naar de directeur, managers, locatiehuur, catering, externe deskundigen, sprekers en gastvrouwen – en iets minder naar onderzoek naar depressie, wat toch eigenlijk de bedoeling was. Nieuwsuur kwam met de onthullingen, waarna een storm van kritiek oplaaide, en sprekers afzagen van deelname. Ondanks alles gaat het Depressiegala gewoon door. Deze vijfde editie beloofd een spannende te worden, en dat alleen al is reden genoeg om te gaan.
 
Door: Nationale Recreatiegids
30 april '24 (14:21)

Jubilerend Rotterdams Zomercarnaval dit jaar anders dan normaal

Het Zomercarnaval Rotterdam, dat dit jaar het 40-jarig jubileum en de bijschrijving van het evenement op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed viert, zal dit jaar anders van opzet zijn dan in de voorgaande jaren. Dat meldt Rotterdam Unlimited, de organisator van het Zomercarnaval.

30 april '24 (11:28)

Kamperen en films kijken op Vlieland tijdens Kampeerfilmfestival

Mensen die graag kamperen én houden van een filmpje pakken kunnen binnenkort hun lol op. Op Vlieland wordt van 28 tot en met 30 juni wederom het Nederlandse Kampeerfilmfestival georganiseerd. De naam zegt het al: kamperen terwijl je geniet van de leukste films over kamperen. Dat meldt Campingtrend.

30 april '24 (10:36)

Bezoekers van Nationale Herdenking op de Dam moeten plek reserveren

Wie de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam wil bijwonen, moet vooraf een plek reserveren. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bij de reservering, die vanaf dinsdag kan worden gemaakt, kunnen mensen kiezen voor een tijdslot voor aankomst. Zonder reservering is het niet mogelijk de herdenking bij te wonen.

30 april '24 (10:13)

Nikkie de Jager deelt Nederlandse ESF-punten uit vanuit Leeuwarden

Nederland geeft op 11 mei vanuit Leeuwarden de punten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Nikkie de Jager deelt in de finale de Nederlandse juryscores tijdens een groot evenement in de Friese hoofdstad, maakte AVROTROS dinsdag bekend.

30 april '24 ( 8:59)

Loveland komt met verklaring voor drukte op Koningsdag

De organisatie van het Amsterdamse festival Loveland belooft "op korte termijn" met een uitleg en een verklaring te komen over de lange wachttijden en de chaos bij het betreden van het festivalterrein. Dat laat een woordvoerder van Loveland maandagavond aan het ANP weten. "We zijn alles aan het uitzoeken, zodat we een goed statement kunnen afgeven", aldus de woordvoerder. "We willen eerst met alle partners bespreken wat er anders had gekund en hoe we hierop gaan reageren."

30 april '24 ( 8:47)

Billie Eilish volgend jaar drie keer in Ziggo Dome

Billie Eilish heeft maandag een wereldtournee aangekondigd genaamd HIT ME HARD AND SOFT, waarbij de Amerikaanse zangeres ook naar Nederland komt. De zangeres staat op 4, 5 en 7 mei 2025 in de Amsterdamse Ziggo Dome.

30 april '24 ( 8:38)

RAI Amsterdam laat rode cijfers uit coronajaren achter zich

Evenementencentrum RAI Amsterdam zag de bezoekersaantallen vorig jaar met zo'n 20 procent stijgen tot bijna 1,5 miljoen. De omzet groeide met ruim een kwart tot 151,4 miljoen euro, maakte de organisatie bekend.

29 april '24 (10:55)

Janet Jackson in oktober voor optreden naar Ziggo Dome

Janet Jackson treedt op 10 oktober op in de Ziggo Dome in het kader van haar Together Again-tournee. Dat maakte concertorganisator MOJO maandag bekend. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 3 mei.

29 april '24 (10:34)

Vanaf 2026 mogelijk geen bevrijdingsfestival meer in centrum Almere

De organisatie van het bevrijdingsfestival Flevoland zoekt naar een nieuwe locatie. Vanwege toenemende drukte op het festival is er geen ruimte meer in het centrum van Almere, waar tot dit jaar het bevrijdingsfestival wordt georganiseerd. Maar waar het festival heengaat, dat is nog niet bekend. Wel zegt de voorzitter van de organisatie, Paul van Sprundel, dat er al gesprekken lopen met de gemeente Almere, meldt Omroep Flevoland.

29 april '24 ( 9:20)

Joost Klein niet blij met vrijgeven repetitiebeelden

Joost Klein vindt het jammer dat de organisatie achter het Eurovisie Songfestival deze week al beelden vrijgeeft van zijn repetities. Dat verpest "de grap" een beetje, zei de Nederlandse inzending maandag bij vertrek op Schiphol tegen de pers.