Gratis plukken: tulpen uit Amsterdam

Toe aan een vrolijk lentegevoel in deze grijze en natte januarimaand? Kom dan op zaterdag 18 januari vanaf 13.00 uur een gratis bosje kleurrijke tulpen plukken op de Dam. Er zijn er genoeg, maar kom niet te laat. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Kwekers leggen zaterdag op de Dam, pal voor het paleis, een enorme tulpenpluktuin aan met 200.000 kleurrijke tulpen. Hiermee wordt het tulpenseizoen officieel afgetrapt. Het thema is World of Colours. Zoveel tulpenpracht, dat verbindt, zo is de gdachte. Veel mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten komen dan ook hartje winter naar hartje Amsterdam voor dit vrolijke lentefeest.
 

Kerstboom eruit, tulpen erin

 
De vraag naar tulpen in huis komt steeds vroeger op gang. Deze lentekoninginnen blijken de ideale vervanger voor de kerstboom. Na de feestdagen willen mensen weer vooruitkijken, op naar het voorjaar. En daar doet de tulp goede zaken bij.
 

Plukken maar

 
Voordat de poorten opengaan, kan het tulpenveld worden bekeken vanaf een kijkersbrug. Om 13.00 uur opent een bijzondere gast de tuin. Dan kan het plukken beginnen. Iedereen kan een bosje van twintig tulpen plukken. Op is op. De verwachting is dat de Dam om 16.00 uur leeggeplukt is. De organisatie zorgt voor handige (biologisch afbreekbare) tasjes. Ook mensen in een rolstoel kunnen meedoen.
 

Overal in Nederland

 
Niet in de gelegenheid om naar De Dam te komen? De start van een nieuw tulpenseizoen wordt overal in Nederland gevierd. Veel bloemisten organiseren bijzondere tulpacties in hun winkel. Voor meer informatie over de viering van Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam, zie de website van Tulpentijd.
 
Door: Nationale Recreatiegids