Normal_merain__kerstconcert__a_celtic_and_colourful_christmas__-_23_december__hemrik

Sinterklaasavond is voorbij en de goedheiligman is officieel weerretour naar Spanje. Dat betekent maar één ding: Kerst staat voor de deur! Kransjes en koekjes hebben hun weg gevonden naar de  supermarkten en overal doemt kerstverlichting op. Gezelliger wordt het niet, vinden wij. Heb je toch nog net dat extra zetje nodig om in de kerstsfeer te komen? Met één van deze vijf uitjes moet het lukken!

Magisch Maastricht – de hele maand december - Maastricht

 
De hoofdstad van onze meest zuidelijke provincie wordt elk jaar in december omgetoverd tot een waar winterparadijs. Met een kerstmarkt, een schaatsbaan en meerdere kerstige kermisattracties is dit de perfecte plek om in de stemming te komen. Leuk detail: de toegang tot alle Magisch Maastricht-activiteiten is gratis.
 

Nederlands IJsbeelden Festival – vanaf 14 december – Zwolle

 
Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival, het grootste ijssculpturenfestival van Europa, is dit jaar R-IJS DOOR DE TIJD. Met dit thema en 550.000 kilo ijs en sneeuw gaan ijskunstenaars van over de hele wereld aan de slag. Ze creëren sculpturen van tot wel zes meter hoog. Het ijsspektakel wordt nog een stukje magischer gemaakt met behulp van licht, geluid en projectie. Ook voor kinderen is er genoeg leuks te beleven.
 

Kerstconcert A Celtic & Colourful Christmas – 23 december – Hemrik 

 
Geniet in de sfeervolle witte kerk van Hemrik van de mooiste kerstmuziek uit onder andere Ierland, Duitsland, Bulgarije, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en dit jaar ook uit Zweden, het bosrijke winterwonderland van Niels Holgersson en Pippi Langkous. De muziek is zoals altijd op verfijnde wijze door de musiciennes van Merain (zang, viool en Keltische harp) zelf bewerkt waarbij de prachtige harmonie van de instrumenten een magische uitwerking heeft.
 

Dickens Festijn – 14 en 15 december – Deventer

 
Zoals elk jaar wordt Deventer in december één weekend lang omgetoverd tot een negentiende-eeuwse Engelse stad. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken van Charles Dickens komen tot leven tijdens dit Dickens Festijn-weekend. Geniet van punch en gepofte kastanjes, luister naar Christmas carols of struin langs de vele kraampjes.
 

Winter Efteling – tot en met 2 februari – Kaatsheuvel

 
De Efteling is altijd een leuke ervaring, maar de Winter Efteling is nog net even iets specialer. Bezoek het IJspaleis of dans mee tijdens het Winterfeest van de Sneeuwprinses en de Vuurprins. Tegen een decor van besneeuwde dennenbomen en twinkelende lichtjes kun je ook genieten van betoverende attracties of je favoriete sprookjes. 
 
Door: Nationale Recreatiegids